Ο Δήμος της Βαρκελώνης κατέθεσε επίσημα πρόταση για να διοργανώσει το Final Four του 2025
i

© photo by Europa Press News / Getty Images / Ideal Images

Ο Δήμος της Βαρκελώνης κατέθεσε επίσημα πρόταση για να διοργανώσει το Final Four του 2025

Γιώργος Γαβριλάκης 14:44 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 29.05.2024

Λίγο πριν το Final Four του Βερολίνου, το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης ενέκρινε την πρόταση για να διοργανώσει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας την τελική φάση του 2025 και κατατέθηκε επίσημα φάκελος στην Euroleague. Το Βελιγράδι και το Άμπου Ντάμπι επίσης διεκδικούν το event.

Οι Σέρβοι έχει ήδη ενημερώσει για τη διάθεσή του και για τις... κινήσεις που κάνει ώστε να διοργανώσουν στο Βελιγράδι το Final Four του 2025 ή του 2026. Ίσως και τα δύο! Από την Μέση Ανατολή προκύπτει πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ιδανικά θα ήθελαν να αναλάβουν το event της τελικής φάσης της επόμενης χρονιάς, παρά το γεγονός ότι ακόμα ομάδα από εκείνα τα μέρη δεν θα υπάρχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση -παρά μόνο στην Αδριατική Λίγκα.

Μόνο που το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης θέλει να «παγώσει» τα σχέδια και του Βελιγραδίου και του Άμπου Ντάμπι. Διότι, εγκρίθηκε από τους αρμόδιους της πρωτεύουσας της Καταλονίας η πρόταση και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Mαρκ Μουντέτ έχει κατατεθεί ήδη στα κεντρικά γραφεία της Euroleague ο αναλυτικός φάκελος και όλα τα δεδομένα της... διεκδίκησης.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως η Βαρκελώνη αποφάσισε άμεσα να κινηθεί και στην πρότασή της αναφέρεται πως το Final Four σκοπεύουν να το διοργανώσουν στο Palau Sant Jordi, ένα εντυπωσιακό γήπεδο που χτίστηκε δύο χρόνια πριν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στην πόλη, ενώ ανακατασκευάστηκε πριν από μία δεκαετία.

Την τελευταία φορά που τον Sant Jordi έβαλε τα καλά του για την τελική φάση της Euroleague ήταν το 2011, ενώ είχαν προηγηθεί και οι αντίστοιχες διοργανώσεις του 1998 και του 1993.

H Dubai BC έρχεται στην Ευρώπη και... φέρνει μαζί της την εκπληκτική αρένα 17000 θέσεων (vid)
ABA LIGA

13:31 - 24.03.2024

H Dubai BC έρχεται στην Ευρώπη και... φέρνει μαζί της την εκπληκτική αρένα 17000 θέσεων (vid)

Η ομάδα του Ντουμπάι που θα λάβει μέρος στην Αδριατική Λίγκα της ερχόμενης σεζόν, ακόμα είναι στα... χαρτιά, αλλά το γήπεδό της δεν βρίσκεται στις μακέτες. Είναι η Coca Cola Arena, που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της το 2019 και είναι ένα από τα πιο υπερσύγχρονα γήπεδα ολόκληρου του πλανήτη!

Τα Final Four της Euroleague στην Ισπανία

Χρονιά

Γήπεδο

Πόλη

Νικητής

2019

Fernando Buesa Arena

Βιτόρια

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2015

WiZink Center

Μαδρίτη

Ρεάλ Μαδρίτης

2011

Palau Sant Jordi

Βαρκελώνη

Παναθηναϊκός

2008

WiZink Center

Μαδρίτη

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2003

Palau Sant Jordi

Βαρκελώνη

Μπαρτσελόνα