Euroleague: Ο δρόμος για το Κάουνας!
i

© Euroleague.net

Euroleague: Ο δρόμος για το Κάουνας!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:05 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 14.08.2024

Η Euroleague είναι έτοιμη για να μπει για τα καλά σε δράση playoffs, με τα ζευγαρώματα να γίνονται σύντομα γνωστά

Η κανονική διάρκεια της Euroleague είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της, με τα ζευγάρια να σχηματίζονται στο τέλος της ημέρας.

Τι σημαίνει όμως αυτό στην παρούσα φάση;

Euroleague: Με Μπασκόνια, Ζάλγκιρις ή Φενέρ ο Ολυμπιακός στα playoffs - Όλες οι πιθανές διασταυρώσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα της Παρασκευής (14/4)
EUROLEAGUE

23:10 - 13.04.2023

Euroleague: Με Μπασκόνια, Ζάλγκιρις ή Φενέρ ο Ολυμπιακός στα playoffs - Όλες οι πιθανές διασταυρώσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα της Παρασκευής (14/4)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ και αναδείχθηκε πρώτος στην regular season της Euroleague. Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του που θα είναι ένας εκ των Μπασκόνια, Ζάλγκιρις και Φενέρμπαχτσε.

Οι 8 ομάδες που θα προκριθούν θα αντιμετωπίσουν σε χιαστί σειρές η μια την άλλη, με τον νικητή να κρίνεται στις 3 νίκες.

Η ομάδα της πρώτης θέσης, ο Ολυμπιακός, θα κοντραριστεί με την 8η, η οποία θα είναι μια εκ των Φενέρ, Μπασκόνια ή Ζάλγκιρις.

Η δεύτερη ομάδα ξέρουμε πως θα είναι σίγουρα ισπανική. Ή η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξουν με την έβδομη ομάδα, η οποία θα είναι μια εκ των Φενέρ, Ζάλγκιρις ή Παρτίζαν.

Το ίδιο ισχύει και για τη σειρά 3-6. Δηλαδή μια από της δύο Ισπανικές θα βρεθεί απέναντι σε μια από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες.

Το μοναδικό ζευγάρι το οποίο είναι από τώρα «κλειδωμένο» είναι αυτή της Μονακό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο οποίο το πλεονέκτημα έδρας έχει ο Μάικ Τζέιμς και η παρέα του, έχοντας τερματίσει τέταρτοι. 

Τα playoffs θα ξεκινήσουν στις 25 Απριλίου, δηλαδή σε 10 περίπου ημέρες, ενώ το αργότερο μέχρι τις 5 Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, ώστε οι 4 ομάδες που θα εξασφαλίσουν τη θέση τους στο Κάουνας να κάνουν τα... κουμάντα τους σχετικά.

Το Final Four του Κάουνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 19 Μαΐου, με τους δύο ημιτελικούς. Εκεί, θα κοντραριστούν οι ομάδα από το ζευγάρι 1-8, με εκείνη από το 4-5, ενώ στον άλλον ημιτελικό η ομάδα του 2-7 θα παίξει με εκείνη του 3-6.

Πονοκέφαλος; Δεν θα το λέγαμε. Άλλωστε έτσι γίνεται το πράγμα εδώ και πολλά χρόνια, οπότε όλοι είναι λίγο ή περισσότερο εξοικειωμένοι με τη διαδικασία.

Σε λίγες ώρες, όταν και τα ζευγάρια θα είναι γνωστά, τα δεδομένα θα είναι ακόμα πιο εύκολα και θα μπορούμε να μιλήσουμε για το τι μέλει γενέσθαι, για τη δυναμική των ομάδων, για την προϊστορία τους και για πολλά ακόμα!

Μέχρι τότε ελπίζουμε να σας βάλαμε στο... κλίμα και ευελπιστούμε πως το ελληνικό ενδιαφέρον δεν θα πάψει να υφίσταται και στην συνέχεια της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να έχει θέσει γερή υποψηφιότητα για να φτάσει μέχρι και το τέλος της διαδρομής.

Tags: