Ο Κάιλ Χάινς έχει όνειρα για τη Μιλάνο και όπως εξήγησε «δεν θέλω να δω το Final Four από την τηλεόραση»

Κάιλ Χάινς

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Κάιλ Χάινς έχει όνειρα για τη Μιλάνο και όπως εξήγησε «δεν θέλω να δω το Final Four από την τηλεόραση»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:15 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 14.08.2024

Είναι 37 ετών, παραμένει ενεργός στο επίπεδο της EuroLeague και μάλιστα ο Κάιλ Χάινς εξήγησε πως «δεν μου αρέσει να βλέπω τα Final Four από την τηλεόραση». Στην (πιθανότατα) τελευταία του αγωνιστική σεζόν θέλει με τη Μιλάνο μία διάκριση και γιατί όχι την πέμπτη κατάκτηση της κορυφής...

Είναι ο μικρότερος από τους 86άρηδες που συνεχίζουν να... παλεύουν ακόμα στα γήπεδα της EuroLeague και ο πέμπτος μεγαλύτερος σε ηλικία αφού, ο Ρούντι Φερνάντεθ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει γεννηθεί το 1985 και είναι ο γηραιότερος όλων. Παρόλα αυτά, ο Κάιλ Χάινς έχει στόχους, όνειρα και σκέφτεται επιτυχίες. Άσχετα, αν απ' ότι φαίνεται αυτή η σεζόν του με την Μιλάνο θα είναι και η τελευταία της επαγγελματικής του καριέρας ως αθλητής. 

Ο Αμερικανός σέντερ κατέκτησε για πρώτη φορά την πρώτη θέση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τον Ολυμπιακό του 2012, ενώ ήταν... εκεί και στην back to back κατάκτηση. Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε άλλες δύο πρωτιές (2016, 2019), ενώ θεωρείται -και όχι άδικα- έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του θεσμού. 

Τώρα διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του και την τρίτη του σεζόν στην ομάδα του Τζόρτζιο Αρμάνι και ο ρόλος του δεν είναι συμπληρωματικός. Είναι κομβικός. Κυρίως, γιατί ο Χάινς ως άνθρωπος και ως αθλητής έχει στο μυαλό του μόνο την επιτυχία. Μάλιστα, μιλώντας στην La Repubblica εξήγησε πως «δεν μου αρέσει καθόλου που τα τελευταία χρόνια δεν συμμετέχω στα Final Four. Δεν διασκεδάζω καθόλου να βλέπω τη διοργάνωση από την τηλεόραση». Και κατέληξε πως «θέλω να κατακτήσω την EuroLeague ξανά», δηλαδή επιθυμεί να περάσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος έχει επίσης τέσσερις κατακτήσεις και να φθάσει τον Φραγκίσκος Αλβέρτη με τις πέντε κορυφές του. 

Ο Μπιέλιτσα σκέφτεται την απόσυρση και ο Ερυθρός Αστέρας ουσιαστικά τον... ξεγράφει
EUROLEAGUE

10:01 - 10.10.2023

Ο Μπιέλιτσα σκέφτεται την απόσυρση και ο Ερυθρός Αστέρας ουσιαστικά τον... ξεγράφει

Επέστρεψε στο Βελιγράδι και τον αγαπημένο του Ερυθρό Αστέρα μετά από 13 χρόνια, αλλά ο Νεμάνια Μπιέλιτσα στα 35 του χρόνια και κουβαλώντας πολλούς τραυματισμούς -σύμφωνα με το Telesport- βρίσκεται πολύ κοντά σε μία σημαντική απόφαση: Να σταματήσει το μπάσκετ εδώ και τώρα!

Βέβαια, ο Χάινς παραδέχθηκε πως σε αυτή την ηλικία «νοιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ακόμα στο κορυφαίο επίπεδο και μοιράζομαι σπουδαίες στιγμές με τους συμπαίκτες μου. Επίσης, στο Μιλάνο υπάρχει τρομερή ατμόσφαιρα, είμαστε σαν μία μεγάλη οικογένεια και αισθάνομαι πως είμαι σπίτι μου. Όταν θα έρθει η ώρα να αποχωρήσω», πρόσθεσε για μία στιγμή που πλησιάζει, «τότε θα κρατήσω τα πάντα. Όχι μόνο τους τίτλους, αλλά και τις σχέσεις που δημιούργησα μέσω του μπάσκετ εκτός γηπέδων».