O Σλούκας στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague, μαζί με δύο παίκτες της Μακάμπι και δύο της Ρεάλ

O Σλούκας στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague, μαζί με δύο παίκτες της Μακάμπι και δύο της Ρεάλ

Γιώργος Γαβριλάκης 15:35 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 29.05.2024

O αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, δεν... πρόλαβε την καλύτερη πεντάδα της Euroleague, αλλά επιλέχθηκε ως μέλος της δεύτερης καλύτερης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Κι ενώ η καλύτερη πεντάδα της σεζόν στην Euroleague σε ποσοστό 40% είχε... πράσινη απόχρωση, με την παρουσία του Κέντρικ Ναν και του Ματίας Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός είχε εκπρόσωπο και στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα.

Εκεί εμφανίζεται ο αρχηγός του, Κώστας Σλούκας, ο οποίος μαζί με τον δύο παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ (που απέκλεισε στα Playoffs) τον Ουέιντ Μπόλντγουιν και τον Λορέντζο Μπράουν συνθέτουν την περιφέρεια και από εκεί και πέρα υπάρχει ένας φόργουορντ και ένας σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης για να τους πλαισιώσουν: Ο Μάριο Χεζόνια και ο Έντι Ταβάρες.

Ο Σλούκας, ο οποίος το τριήμερο 24-26 Μαΐου θα εμφανιστεί στο Βερολίνο και αυτή θα είναι η 11η φορά στην καριέρα του σε Final Four της Euroleague και θα διεκδικήσει με τον Παναθηναϊκό την κορυφή για έβδομη φορά στην ιστορία του συλλόγου και για τέταρτη στην προσωπική του σταδιοδρομία (έχει δύο με τον Ολυμπιακό και μία με την Φενέρμπαχτσε) κατέγραψε στη στατιστική του στο σύνολο της σεζόν 12,6 πόντους, 5,7 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ.

«Πρασίνισε» η καλύτερη πεντάδα της Euroleague - Διπλή εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού!
EUROLEAGUE

15:07 - 13.05.2024

«Πρασίνισε» η καλύτερη πεντάδα της Euroleague - Διπλή εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού!

H Euroleague ανακοίνωσε την καλύτερη πεντάδα για τη σεζόν 2023-24 και οι Ματίας Λεσόρ και Κέντρικ Ναν ανήκουν στους... εκλεκτούς. Πέραν των δύο παικτών του Παναθηναϊκού, ένας της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας της Μονακό και ένας της Φενέρμπαχτσε ολοκληρώνουν την dream team της Ευρώπης.

Πλέον, οι ατομικές διακρίσεις έχουν ολοκληρωθεί όλες, εκτός από μία. Αυτή του MVP της σεζόν που θα έρθει χρονικά τελευταία καθώς είναι και η σημαντικότερη. Προς το παρόν, έχει γίνει γνωστή -πέραν από της καλύτερης πεντάδας- ο τίτλος του καλύτερου προπονητή και αυτός ανήκει στον Τσους Ματέο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο καλύτερος αμυντικός που είναι ο Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού, αλλά και ο Rising Star, δηλαδή ο Γκαμπριέλ Προσίντα της Άλμπα Βερολίνου.