Ο Λεσόρ ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της 2ης αγωνιστικής της Euroleague - Στην πεντάδα και οι Γκραντ, Βιλντόζα

Φωτ. IMAGO

i

Ματίας Λεσόρ / © IMAGO

Ο Λεσόρ ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της 2ης αγωνιστικής της Euroleague - Στην πεντάδα και οι Γκραντ, Βιλντόζα

Απόστολος Μαυράκης 15:36 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 14.10.2024

Η Euroleague μοιράστηκε στα social media τα κορυφαία «plus-minus» των παικτών από την 2η αγωνιστική της, με τον Ματίας Λεσόρ να ξεχωρίζει και τους Τζέριαν Γκραντ και Λούκα Βιλντόζα να είναι επίσης στην κορυφαία πεντάδα.

Η στατιστική κατηγορία «plus-minus» στο μπάσκετ αποτελεί μια μονάδα μέτρησης για την επιρροή ενός παίκτη στο σκορ της ομάδας του, όσο εκείνος βρίσκεται στο παρκέ. Η μαθηματική εξίσωση που πρέπει κανείς να... λύσει προκειμένου να υπολογίσει σωστά το plus-minus, είναι αρκετά απλή.

Πρέπει απλώς να αφαιρέσουμε από τους πόντους που έβαλε η ομάδα ενός παίκτη τους αντίστοιχους που δέχθηκε, μόνο όμως για όση ώρα εκείνος βρισκόταν εντός παιχνιδιού.

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο κορυφαίος στην στατιστική αυτήν κατηγορία για την 2η αγωνιστική της Euroleague, έχοντας ένα συνολικό plus/minus της τάξεως του +22. Αυτό σημαίνει πως για όση ώρα ο Γάλλος βρέθηκε στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός σκόραρε 22 πόντους παραπάνω από την αντίπαλό του, την Μπάγερν.

Στο παιχνίδι αυτό ο Λεσόρ ξεχώρισε, έχοντας 22 πόντους με 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και μια τάπα, ενώ τρίτος στην εν λόγω κατηγορία είναι και ο Τζέριαν Γκραντ, με ένα plus/minus του +18.

Ανάμεσα στους δυο πράσινους βρίσκεται ο Εξέβιερ Ρατάν-Μέις, καταγράφοντας στο συν/πλην του +19, ερχόμενος από μια μεστή εμφάνιση στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Παρτιζάν με 93-86.

Ισόβαθμος με τον Τζέριαν Γκραντ στην τρίτη θέση με το +18 βρίσκεται ο Πίπο Ρίτσι της Ολίμπια Μιλάνο, ο οποίος στο ματς των Ιταλών κόντρα στην Παρί μπορεί να μην διέπρεψε (5 πόντοι, 5 ριμπάουντ), παρόλα αυτά η παρουσία του στο παρκέ βοήθησε την ομάδα του να σκοράρει 18 παραπάνω πόντους από τους Γάλλους, όση ώρα αγωνιζόταν.

Η... αφάνα της Παρί που θα ζορίσει τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

13:22 - 14.10.2024

Η... αφάνα της Παρί που θα ζορίσει τον Παναθηναϊκό

Ο 22χρονος Ναντίρ Χιφί είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους παίκτες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καταγράφοντας ήδη πολύ καλές επιδόσεις με την φανέλα της Παρί, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να τον περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται το βράδυ της Τρίτης (15/10).

Την λίστα συμπληρώνει ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού, Λούκα Βιλντόζα, με το plus/minus του να φτάνει το +16. Όπως και ο Ρίτσι, έτσι και ο Βιλντόζα ήταν... σιωπηλός αλλά επιδραστικότατος στον αγώνα των ερυθρόλευκων κόντρα στην Ζαλγκίρις, έχοντας ουσιαστική επίδραση στην εικόνα της ομάδας του για να την βοηθήσει να φτάσει στην πρώτη της νίκη στην Euroleague.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Την Τρίτη 15/10, ξεκινάει η πρώτη διαβολοβδομάδα της Euroleague, με 8 μάλιστα αγώνες την ίδια μέρα. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Ολίμπια Μιλάνο στις 21:15, ενώ ένα τέταρτο αργότερα ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Παρί, στην «πόλη του φωτός».