O Μίροτιτς μπήκε στο top 10 των σκόρερ όλων των εποχών της EuroLeague και... απειλεί τον Σλούκα

Νίκολα Μίροτιτς

i

© 2023 EuroLeague Basketball

O Μίροτιτς μπήκε στο top 10 των σκόρερ όλων των εποχών της EuroLeague και... απειλεί τον Σλούκα

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:35 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 14.08.2024

Eφθασε τους 3.242 πόντους στην καριέρας του και αυτό το νούμερο το «έπιασε» ο Νίκολα Μίροτιτς στο ματς της Μιλάνο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι, ανέβηκε στη 10η θέση της λίστας με τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών στο επίπεδο της EuroLeague. Ο Σέρβος φόργουορντ προσπέρασε τον Κάιλ Χάινς και τον Παούλιους Γιανκούνας και μπροστά έχει τον Κώστα Σλούκα.

Σπουδαίο επίτευγμα από τον Νίκολα Μίροτιτς, το όνομα του οποίου «έπαιξε» περισσότερο από κάθε άλλο στα ΜΜΕ το καλοκαίρι που μας πέρασε για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος φόργουορντ τελικά αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αρμάνι Μιλάνο και οι έως τώρα εμφανίσεις του έχουν δικαιώσει τον ιταλικό σύλλογο που επένδυσε αρκετά χρήματα ώστε να τον αποκτήσει όταν έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Κι αφού πρώτα είχε συμφωνήσει με την Παρτίζαν πριν... το μετανιώσει

Ο Μίροτις έχει βάλει σε τρεις αγώνες (αναβλήθηκε το ματς με την Μακάμπι) συνολικά 60 πόντους, δηλαδή προσφέρει 20 πόντους ανά αγώνα και είναι ο πρώτος στη λίστα των σκόρερ της τρέχουσας διοργάνωση. 

https://www.youtube.com/watch?v=B7Lq7L8kQ9w

Βέβαια, ο Σέρβος φόργουορντ στο ματς της Αρμάνι Μιλάνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε 13 πόντους, αλλά είχαν προηγηθεί οι 20 πόντοι του κόντρα στον Ολυμπιακό και οι 27 με τη Φενέρμπαχτσε. Βάζοντας όλους αυτούς στη σούμα, έφθασε τους 3.242 πόντους συνολικά στην καριέρα του. Έτσι, τοποθετήθηκε στη 10η θέση και πλέον κυνηγάει τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος έχει 3.289 πόντους και η... κόντρα τους αναμένεται μεγάλη μέχρι το τέλος της καριέρας τους.  

Ο Νίκολα Μίροτιτς προς το παρόν ξεπέρασε τον συμπαίκτη του στην ομάδα του Τζόρτζιο Αρμάνι, τον Κάιλ Χάινς (3.230), αλλά και τον θρύλο της Ζαλγκίρις Κάουνας, Παούλιους Γιανκούνας (3.241). Ο Λιθουανός εν τω μεταξύ προσφάτως απώλεσε και την πρώτη θέση στις συμμετοχές. Εκεί κάθεται πλέον ο Κάιλ Χάινς

Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Live Streaming η εκπομπή Sportal Euroleague Show με όλο το ρεπορτάζ