Ο Νέιπιερ ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της πρεμιέρας - Στους κορυφαίους και ο Λορέντζο Μπράουν

Φωτ. IMAGO

Ο Νέιπιερ ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της πρεμιέρας - Στους κορυφαίους και ο Λορέντζο Μπράουν

Απόστολος Μαυράκης 18:35 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 08.10.2024

Η Euroleague μοιράστηκε στα social media τα κορυφαία «plus-minus» των παικτών από την πρεμιέρα της, με τον Σαμπάζ Νέιπιερ να ξεχωρίζει και τον Λορέντζο Μπράουν να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της εν λόγω κατηγορίας.

Η στατιστική κατηγορία «plus-minus» στο μπάσκετ αποτελεί μια μονάδα μέτρησης για την επιρροή ενός παίκτη στο σκορ της ομάδας του, όσο εκείνος βρίσκεται στο παρκέ. Η μαθηματική εξίσωση που πρέπει κανείς να... λύσει προκειμένου να υπολογίσει σωστά το plus-minus, είναι αρκετά απλή.

Πρέπει απλώς να αφαιρέσουμε από τους πόντους που έβαλε η ομάδα ενός παίκτη τους αντίστοιχους που δέχθηκε, μόνο όμως για όση ώρα εκείνος βρισκόταν εντός παιχνιδιού.

Κορυφαίος στην εν λόγω κατηγορία για την πρεμιέρα της Euroleague αναδείχθηκε ο Σαμπάζ Νέιπιερ. Ο Αμερικανός γκαρντ, στη νίκη της Μπάγερν κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης με 97-89, ξεχώρισε έχοντας 25 πόντους και από 2 ριμπάουντ και ασίστ.

Βέβαια, το στατιστικό που έκανε την διαφορά για εκείνον ήταν το +21 στο plus-minus. Για όση λοιπόν ώρα βρέθηκε στο παρκέ ο Νέιπιερ, η Μπάγερν σκόραρε 21 πόντους παραπάνω από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Την δεύτερη και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν αντίστοιχα οι Τζόρνταν Λόιντ (+19) και Ταμίρ Μπλατ (+18). Οι δυο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στη νίκη της Μακάμπι κόντρα στην Βιλερμπάν (89-82), με τον Μπλατ μάλιστα να αναδεικνύεται MVP της πρεμιέρας, αφού κατέγραψε double-double 21 πόντων και 12 ασίστ.

Στην τέταρτη θέση έρχεται ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις με το συν-πλην της τάξεως του +18, ο οποίος μάλιστα σκόραρε 15 πόντους στην νίκη της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό με 82-71.

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος μπορεί να μην ήταν και στο καλύτερό του βράδυ επιθετικά με μόλις 5 πόντους, ωστόσο η παρουσία του στο γήπεδο βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κρατά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα από την Αλμπα, τελειώνοντας το παιχνίδι με το plus-minus του +15.

Όλες αυτές οι επιδόσεις όμως είναι καταγεγραμμένες στα... βιβλία της ιστορίας και όλοι πλέον προετοιμάζονται για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 9/10.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Euroleague

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τετάρτη 9/10
Μονακό-Μακάμπι Τελ-Αβίβ (20:00)
Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια (21:00)

Πέμπτη 10/10
Εφές-Φενέρμπαχτσε (20:30)
Βιλερμπάν-Βίρτους Μπολόνια (21:00)
Παναθηναϊκός-Μπάγερν (21:15)
Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν (21:45)

Παρασκευή 11/10
Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις (21:15)
Μπαρτσελόνα-Άλμπα (21:30)
Ολίμπια Μιλάνο-Παρί (21:30)