Ο Ντέιβιντ Μπλατ ετοιμάζεται να αναλάβει τον ρόλο αθλητικού διευθυντή στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Φωτ. IMAGO

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ετοιμάζεται να αναλάβει τον ρόλο αθλητικού διευθυντή στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ευτυχία Οικονομίδου 18:10 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 28.09.2024

Ο Ντέιβιντ Μπλατ παρ' όλο που αποσύρθηκε από την προπονητική λόγω του σοβαρού προβλήματος στην υγεία του, δεν σταμάτησε να ασχολείται με το μπάσκετ και είναι το φαβορί για να αναλάβει χρέη αθλητικού διευθυντή στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αναγκάστηκε να κάνει μερικές αλλαγές στα εσωτερικά της μετά την αποχώρηση του Έιβι Έβεν, που είχε τη θέση του αθλητικού διευθυντή στον σύλλογο.

Σύμφωνα με το «One» πιθανότερος αντικαταστάτης του στον συγκεκριμένο ρόλο είναι ο Ντέβιντ Μπλατ, ο πολύπειρος πρώην προπονητής που αναγκάστηκε να αφήσει τους πάγκους των ομάδων, όταν διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Τότε, τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Ολυμπιακός (2018-19), όπου πρόλαβε να μείνει για μόλις μία χρονιά πριν αφήσει πίσω του την προπονητική.

Τα κατορθώματά του πάντως είναι πολλά στον χώρο της καλαθοσφαίρισης και αδιαμφισβήτητα φέρνει μεγάλη εμπειρία στο τραπέζι όντας μάλιστα και προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς, όπου συνυπήρξε με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Μπλατ έχει θητεύσει πολλά χρόνια στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ τόσο ως βοηθός, όσο και ως πρώτος προπονητής (2001-2003 και 2010-2014), μετρώντας μία κατάκτηση EuroLeague κατά την τελευταία του σεζόν, ενώ ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket του 2007 στην Ισπανία.

Τα τελευταία χρόνια ο 65χρονος τεχνικός είχε αναλάβει χρέη συμβούλου τόσο στους Νιου Γιορκ Νικς, όσο και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Εθνική Καναδά και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα