Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Βελιγράδι από την Μακάμπι - Ο Σίκμα είναι στην αποστολή και οι Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ εκτός αυτής

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Βελιγράδι από την Μακάμπι - Ο Σίκμα είναι στην αποστολή και οι Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ εκτός αυτής

Γιώργος Γαβριλάκης 09:39 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 14.08.2024

Το βράδυ της Τρίτης (14/11, 21:05, Novasports Prime) o Ολυμπιακός θα βρεθεί στην προσωρινή έδρα της Μακάμπι, το Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου σε έναν αγώνα για την 8η αγωνιστική της EuroLeague. O Λουκ Σίκμα αν και ανέτοιμος είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Το πρώτο μέρος της εβδομάδας με τη διπλή αγωνιστική δράση στην EuroLeague, που έχει... καθιερωθεί να ονομάζεται «διαβολοβδομάδα», ξεκινά από το Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν το βράδυ της Τρίτης (14/11, 21:05, Novasports Prime) την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έχει βρει καταφύγιο στην πρωτεύουσα της Σερβία, όσο ο πόλεμος στο Ισραήλ και στα εδάφη της Παλαιστίνης συνεχίζεται. 

Η ομάδα του Πειραιά ψάχνει να ισορροπήσει το ρεκόρ της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μιας και έχει τρεις νίκες στα πρώτα επτά παιχνίδια. Και στην προσπάθειά της αυτή αναμένεται να συμμετέχει και ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος επανεμφανίζεται στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. 

Ο 34χρονος Αμερικανός φόργουορντ είναι ανέτοιμος, κάτι που σημείωσε και ο κόουτς Μπαρτζώκας, αλλά ο ρόλος του πρόκειται να αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κυρίως γιατί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι εκτός, άρα ο Μουσταφά Φαλ θα χρειαστεί βοήθεια κοντά στο καλάθι. Ο Σέρβος, συνεχίζει να έχει κάποιες ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, αλλά αυτό που τον ταλαιπωρεί κυρίως είναι το τραυματισμένο δάκτυλο του χεριού του. Εξαιτίας αυτού έμεινε πίσω στην βάση της ομάδας και είναι άγνωστο ακόμα αν θα είναι σε θέση να βοηθήσει στο δεύτερο ματς της εβδομάδας, στο ΣΕΦ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (Πέμπτη 16/11).  

Πάντως, ο Μιλουτίνοφ δεν είναι η μόνη απουσία που έχουν να διαχειριστούν οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ναι μεν «μπαίνει» στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του, αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό. 

Μπαρτζώκας: «Μόλις μια ομαδική προπόνηση ο Σίκμα, αλλά ίσως παίξει με τη Μακάμπι λόγω ανάγκης»
EUROLEAGUE

16:44 - 13.11.2023

Μπαρτζώκας: «Μόλις μια ομαδική προπόνηση ο Σίκμα, αλλά ίσως παίξει με τη Μακάμπι λόγω ανάγκης»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μακάμπι (14/11, 21.05) στο Βελιγράδι, τονίζοντας πως είναι πολύ πιθανό να πάρει χρόνο και ο Λουκ Σίκμα.

Για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που έχει τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες (έχει αναβληθεί το παιχνίδι της με την Ρεάλ Μαδρίτης), ο Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος μέσω της συζύγου του, αναστάτωσε ολόκληρο το Ισραήλ πριν τελικά μπουν τα πράγματα στη θέση τους, έχει ξεκινήσει προπονήσεις σε εντατικό ρυθμό. Αυτό πάντως, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, που ήταν η πρώτη του ομάδα στην ευρωπαϊκή του πορεία. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι στην αποστολή, έχει ξεπεράσει εν πολλοίς τις ενοχλήσεις στη μέση, αλλά παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Sportal Euroleague Show με Μακάμπι-Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!