Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ζαλγκίρις και ζητά την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ζαλγκίρις και ζητά την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 10:02 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 14.08.2024

Ήρθε η ώρα για το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού στην... διαβολοβδομάδα της EuroLeague. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν φιλοξενούν στο ΟΑΚΑ (15/11, 21:15, Novasports Prime) την Ζαλγκίρις Κάουνας για την όγδοη αγωνιστική και θέλουν τη διαδοχική νίκη. Μετά την επιτυχία του Βερολίνου και πριν το ματς παιχνίδι (17/11) με την Βίρτους Μπολόνια.

Με δύο εντός έδρας μονομαχίες συνεχίζει το πρόγραμμά του στην EuroLeague, σε μία εβδομάδα που εμπεριέχει διπλή αγωνιστική δράση και ακολουθείται από την νίκη του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου

Οι «πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν υποδέχονται το βράδυ της Τετάρτης (15/11, 21:15, Novasports Prime) τους... ομοχρώματους της Ζαλγκίρις Κάουνας για την όγδοη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κι αφού μία μέρα πριν ο Ολυμπιακός πήρε την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση, το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα ο Παναθηναϊκός

Το τριφύλλι προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη, την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον Ντίνο Μήτογλου. Ο διεθνής φόργουορντ έχει μέχρι στιγμής 16 πόντους και 6 ριμπάουντ μέσο όρο στη διοργάνωση, ενώ αγωνίζεται για περισσότερα από 30 λεπτά σε κάθε αγώνα. 

Η Ζαλγκίρις σκέφτεται να εστιάζει την αμυντική στρατηγική της πάνω στον απόφοιτο του Ουέικ Φόρεστ και γι' αυτό ο κόουτς Κάζις Μακσβίτις έχει προετοιμάσει κατάλληλα τον Ρόλαντ Σμιτς, ώστε να περιορίσει -όσο είναι δυνατό- τη δράση του Μήτογλου. 

Πάντως, ένα match up με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτό του Κώστα Σλούκα με τον Κίναν Έβανς. Πρόκειται για δύο παίκτες που καθορίζουν το παιχνίδι των ομάδων τους και έχουν άλλες φορές εκτελεστικές αρμοδιότητες, άλλες οργανωτικές και πότε πότε και τις δύο... εξουσίες στα χέρια τους. 

Ο 33χρονος έλληνας γκαρντ έχει μέχρι στιγμής 11,8 πόντους και 5,2 ασίστ μέσο όρο, ενώ ο Αμερικανός καταγράφει στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία 16 πόντους αι 3,9 ασίστ. Δείχνει πως είναι, τρόπων τινά,  ανεπηρέαστος από τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του (ρήξη αχίλλειου τένοντα)  και είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Λιθουανών. 

Μακσβίτις: «Αν ο Μπραζντέικις είχε αποχωρήσει νωρίτερα, ίσως τα πράγματα με τον Γκριγκόνις να ήταν διαφορετικά»
EUROLEAGUE

15:45 - 14.11.2023

Μακσβίτις: «Αν ο Μπραζντέικις είχε αποχωρήσει νωρίτερα, ίσως τα πράγματα με τον Γκριγκόνις να ήταν διαφορετικά»

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας, Κάζις Μακσβίτις ανέφερε ότι αν ο Ίγκνας Μπραζντέικις είχε πάρει νωρίτερα μεταγραφή στον Ολυμπιακό, τότε ίσως η λιθουανική ομάδα να μπορούσε να προσεγγίσει τον Μάριους Γκριγκόνις.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (15/11)

21:00 / Άλμπα Βερολίνου - Βιλερμπάν (Novasports Start)
21:15 / Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις (Novasports Prime)
21:30 / Μπασκόνια - Μπαρτσελόνα (Novasports 4)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Παρτίζαν (Novasports 5)

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός-Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!