Οντεντ Κάτας: «Εμείς στη Μακάμπι είμαστε τυχεροί σε σχέση με τους στρατιώτες του Ισραηλ»

Όντεντ Κάτας

i

© EuroLeague Basketball

Οντεντ Κάτας: «Εμείς στη Μακάμπι είμαστε τυχεροί σε σχέση με τους στρατιώτες του Ισραηλ»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:15 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 14.08.2024

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη Μακάμπι Τελ Αβίβ επί της Μπάγερν Μονάχου, ο κόουτς των Ισραηλινών, Όντεντ Κάτας, ήταν χαρούμενος για τη νίκη, αλλά «η σκέψη μας βρίσκεται πίσω στο Ισραήλ». Επίσης, παραδέχθηκε πως «το Βελιγράδι είναι φιλόξενο για μας, αλλά δεν είναι εύκολο να ζεις μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπο ειδικά σε τέτοιους καιρούς».

Όταν ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, λίγο μετά τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου, κλήθηκε να πει την άποψή του για την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στο Ισραήλ και στα εδάφη της Παλαιστίνης στην ομάδα του, το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ο Όντεν Κάτας ήταν να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για να μην υπάρχουν... παρεξηγήσεις. 

Προφανώς και δεν αρνήθηκε πως δεν είναι φυσιολογικό η ομάδα του Τελ Αβίβ να χρησιμοποιεί για έδρα της το Aleksandar Nicolic Hall του Βελιγραδίου και παίκτες, προπονητές να πρέπει διανυκτερεύει σε ξενοδοχεία μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, όπως και δεν είναι φυσιολογικό να δέχονται απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις αν βρίσκονται στην αφιλόξενοι Τουρκία για αγώνα της EuroLeague. Αυτό όμως, που ήθελε να σημειώσει και να σταθεί πάνω του είναι πως «σε σχέση με τους στρατιώτες του Ισραήλ και τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στη χώρα εν μέσω πολέμου, εμείς στην Μακάμπι Τελ Αβίβ είμαστε τυχεροί». 

Εννοείται πως ήταν ικανοποιημένος με την τέταρτη νίκη της ομάδας του (σε έξι αγώνες) και για την ακρίβεια ήταν «χαρούμενος για την επιτυχία αυτή», όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με τον σύλλογο από τη Γερμανία. Βέβαια, «αυτό που πρέπει να επαναλάβω είναι ότι η σκέψη μας βρίσκεται πίσω στην πατρίδα, στις οικογένειές μας, στους φιλάθλους μας και στους στρατιώτες. Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα που πήραμε ως ομάδα, αλλά τα συναισθήματά μας τα προσφέρουμε στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από τον πόλεμο». 

Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ: Ο happy traveller, που ήταν συμφοιτητής του Μήτογλου και έγινε «εκτελεστής» του Ολυμπιακού (vids)
EUROLEAGUE

11:01 - 10.11.2023

Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ: Ο happy traveller, που ήταν συμφοιτητής του Μήτογλου και έγινε «εκτελεστής» του Ολυμπιακού (vids)

Στα 29 του χρόνια και αφού κάθε σεζόν αγωνίζεται σε διαφορετική ομάδα και σε άλλη χώρα, ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ πήρε την ευκαιρία από την Μπασκόνια και φέτος εμφανίζεται στην EuroLeague. Το βράδυ της Πέμπτης (10/11) έβαλε 4 πόντους στον Ολυμπιακό, αλλά οι δύο από αυτούς ήταν οι νικηφόροι και ήρθαν 0,7'' πριν από το τέλος. Από το Ουέικ Φόρεστ και την συνύπαρξή του με τον Ντίνο Μήτογλου μέχρι το ΣΕΦ, ο Αμερικανός γκαρντ ζει το όνειρό του και μία πορεία για την οποία θα μιλάει και στα εγγόνια του.

Επίσης, επειδή μάλλον θεωρεί πως δεν βρισκόμαστε κοντά στην κατάπαυση πυρός, ελπίζει «το Βελιγράδι να γίνει σπίτι μας. Αισθανόμαστε καλά εδώ, νοιώθουμε ασφαλείς, αλλά δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε και κατέληξε πως «μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ειδικά τέτοιες στιγμές, το μυαλό βασανίζεται. Διότι, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, παίζουμε το παιχνίδι μας και συνεχίζουμε το έργο μας, αλλά πίσω στο Ισραήλ υπάρχει πρόβλημα». 

Άλμπα - Παναθηναϊκός: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!