Euroleague: Ο χάρτης της επόμενης σεζόν - Οι 16 «σίγουρες» ομάδες και τα ερωτηματικά

Το τρόπαιο της Euroleague

i

© Intime

Euroleague: Ο χάρτης της επόμενης σεζόν - Οι 16 «σίγουρες» ομάδες και τα ερωτηματικά

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:57 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 14.08.2024

Η Euroleague της νέας σεζόν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όμως δεν είναι ακόμα σίγουρες όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση του χρόνου.

Η φετινή Euroleague είχε τεράστιο ενδιαφέρον, με τις προκρίσεις να κρίνονται σε πολλές περιπτώσεις σε ένα σουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και στον τελικό, με την Ρεάλ να θριαμβεύει απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι θα συμβεί όμως από τη νέα σεζόν;

Πάνω - κάτω, η Euroleague της σεζόν 2023 - 24 έχει διαμορφωθεί, με τις περισσότερες ομάδες να είναι γνωστές. Υπάρχουν όμως και κάποια ερωτηματικά.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ως κάτοχοι της Α Lincense, θα είναι δεδομένα και τη νέα σεζόν στην διοργάνωση, όπως γίνεται άλλωστε εδώ και τόσα χρόνια. Το ίδιο ισχύει για τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο, Αναντόλου Έφες, Φενέρμπαχτσε, Ζάλγκιρις Κάουνας και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παράλληλα, συμφωνία με την διοργάνωση υπάρχει και για τις Βιλερμπάν, Άλμπα Βερολίνου και Μπάγερν Μονάχου.

Έχουμε λοιπόν 13 ομάδες που ό,τι και να συμβεί, θα είναι στην Euroleague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Δεδομένα θα είναι επίσης οι Μονακό και Παρτίζαν Βελιγραδίου, καθώς προκρίθηκαν στα πλέι οφς, ενώ εκεί θα βρεθεί και η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, έχοντας προκριθεί στον τελικό της Αδριατικής Λίγκας, κάτι που σε συνδιασμό με την ευρωπαϊκή πορεία της Παρτίζαν, κάνει τα δεδομένα απλά για τους Ερυθρόλευκους της Σερβίας.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός © Intime

Τι γίνεται όμως με τις άλλες δύο θέσεις;

Μετά την απόσυρση της συμμετοχής της κατόχου του EuroCup, Γκραν Κανάρια, βρισκόμαστε σε αναζήτηση της ομάδας που θα πάρει την θέση της, με πρώτο φαβορί να είναι η Βαλένθια. Πάμε όμως και στο τελευταίο spot του έχει μείνει.

Η Βίρτους θέλει να γίνει ομάδα με μόνιμη θέση στην διοργάνωση. Πλήρωσε πολλά εκατομμύρια, έφερε μεγάλους παίκτες στη Μπολόνια, όμως δεν μπόρεσε να προκριθεί στα νοκ άουτ. Παρόλα αυτά, το μεγάλο πορτοφόλι, αλλά και το γεγονός ότι ετοιμάζει και το δικό της γήπεδο, την κάνει ακόμα πιο θελκτικό πακέτο για την Euroleague.

Έτσι, εκτός συγκλονιστικοί απροόπτου, Βίρτους Μπολόνια και Βαλένθια θα παίξουν και τη νέα σεζόν στην Euroleague, με τον χάρτη της διοργάνωσης να γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος.

Οι ομάδες της σεζόν 2023-2024 στη EuroLeague 

Α Lincense 
Ολυμπιακός 
Παναθηναϊκός 
Ρεάλ Μαδρίτης 
Μπαρτσελόνα 
Μπασκόνια 
Αρμάνι Μιλάνο 
Αναντόλου Έφες 
Φενέρμπαχτσε 
Ζαλγκιρις Κάουνας 
Μακάμπι Τελ Αβίβ 
Βιλερμπάν 
Άλμπα Βερολίνου 
Μπάγερν Μονάχου 

Πρόκριση μέσω play-offs 
Μονακό 
Παρτίζαν 

Πρόκριση μέσω ABA 
Ερυθρός Αστέρας 

Wild Card (!) 
Βαλένθια 
Βίρτους Μπολόνια