Οι πέντε παίκτες που θα είχαν θέση στις All Euroleague Teams

Οι πέντε παίκτες που θα είχαν θέση στις All Euroleague Teams

Χρήστος Τσάλτας 23:03 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 22.05.2024

Οι δύο πεντάδες για τους κορυφαίους παίκτες της σεζόν στην Euroleague σήκωσαν μεγάλη σκόνη και άνοιξαν μεγάλη κουβέντα, με το Sportal να παραθέτει μια πεντάδα παικτών που έμειναν εκτός λόγω του καταιγιστικού ανταγωνισμού.

Ένα από τα πιο «καυτά» θέματα της ημέρας στην μπασκετική κοινότητα, ήταν η ανακοίνωση της Euroleague για τις κορυφαίες πεντάδες της φετινής σεζόν. Εκεί το ενδιαφέρον ήταν έντονο όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, καθώς τρεις παίκτες της ομάδας του Εργκίν Αταμάν βρέθηκαν σε αυτές τις δύο πεντάδες.

Κέντρικ Ναν, Ματίας Λεσόρ και Κώστας Σλούκας βρέθηκαν στις δύο πρώτες πεντάδες της διοργάνωσης, με τους δύο πρώτους να είναι στην πρώτη, ενώ ο αρχηγός των «πράσινων» πήρε θέση στην δεύτερη κορυφαία πεντάδα της σεζόν. Την ίδια ώρα που από τις λίστες αυτές απουσίαζαν παίκτες του Ολυμπιακού, ο οποίος έκλεισε θέση για τρίτη διαδοχική φορά στο Final 4 της Euroleague.

Την ίδια ώρα η κουβέντα που έχει ανοίξει αφορά τους παίκτες που δεν βρέθηκαν στην δεκάδα των παικτών που απάρτιζε τις δύο κορυφαίες πεντάδες της διοργάνωσης. Σε αυτές τις 10 θέσεις δεν βρέθηκαν παίκτες που είχαν το δικό τους «τρομακτικό» impact σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και οδήγησαν με τον τρόπο τους τις ομάδες τους σε νίκες.

Η πεντάδα των παικτών που θα μπορούσαν να βρίσκονται στις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν:

Κόντι Μίλερ ΜακΙντάιρ

Σέιν Λάρκιν

Τσίμα Μονέκε

Τζος Νίμπο

Μουστάφα Φαλ

Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έκανε εκπληκτική σεζόν από το ξεκίνημα, παίρνοντας τη μπαγκέτα του ηγέτη στα χέρια του. Ο χαρισματικός γκαρντ, που πρόσφατα απέκτησε διαβατήριο Βουλγαρίας, ήταν ο ιθύνων νους στο παιχνίδι της Μπασκόνια και μάλιστα κατά τη διάρκεια της σεζόν κατέγραψε ένα μοναδικό triple double, έχοντας 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 20 ασίστ κόντρα στη Βιλερμπάν.

Ο Λάρκιν για ακόμα μια φορά ήταν από τους πιο αξιόπιστους και σταθερούς σκόρερ, παίρνοντας στις πλάτες του την Αναντολού Εφές, ιδίως μετά την αποχώρηση του Ερντέμ Τσαν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος και έκανε τη διαφορά στο μεγάλο ντεμαράζ της ομάδας του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, ως την 9η θέση της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα, ο Τσίμα Μονέκε ήταν από τους παίκτες που «κουβάλησαν» την Μπασκόνια, χάρη στο all-around παιχνίδι του. Παίκτης που κάνει τη διαφορά στο αμυντικό κομμάτι, φέτος έδειξε την εξαιρετική πτυχή του παιχνιδιού του και στην επίθεση, δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να είναι το κάτι παραπάνω και στην επίθεση για την ομάδα του.

16:34 - 07.02.2024

Μονέκε στη Euroleague: «Στο ματς με τη Φενέρ, σταμάτησα να γελάω. Ήμουν χάλια... Δεν θα το ξανακάνω»

Μεγάλη συνέντευξη στον Τζο Αρλάουκας και την εκπομπή του «The Crossover» παραχώρησε ο άσος της Μπασκόνια, Τσίμα Μονέκε, μιλώντας για την αμφισβήτηση που έχει βιώσει, αλλά και για τη μεγάλη αλλαγή στη φετινή του παρουσία.

Στις θέσεις των ψηλών, για την πεντάδα που... αδικήθηκε, μπαίνει ο Τζος Νίμπο. Ο Αμερικανός σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, πλαισιώνοντας τους Λορένζο Μπράουν και Ουέιντ Μπόλντγουιν, με τους 11 πόντους και 7,1 ριμπάουντ του, αλλά και την ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, να αποτυπώνουν την υπεροχή του στο ζωγραφιστό.

Δίπλα στον Νίμπο βρίσκεται ο Μουστάφα Φαλ. Ο «κροκόδειλος» του Ολυμπιακού, που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά, αποτελεί σταθερά σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον παίκτη με το μεγαλύτερο ποσοστό εύστοχων σουτ δύο πόντων (79,1%), ενώ με την ίδια ευκολία μπορεί να πασάρει τη μπάλα και να «μοιράσει» το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο.