Οι τρεις λόγοι που η Euroleague αποτελεί την αποθέωση της ποιότητας και του ανταγωνισμού! (vids)
i

©InTime

Οι τρεις λόγοι που η Euroleague αποτελεί την αποθέωση της ποιότητας και του ανταγωνισμού! (vids)

Γιάννης Πάλλας 13:15 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 14.08.2024

Υψηλός ανταγωνισμός, ποιότητα και αξιοπιστία είναι βασικά συστατικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπως είναι η Euroleague.

H regular season στην EuroLeague ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής (14/4) και τα ζευγάρια των playoffs με φόντο το Final-4 της διοργάνωσης στο Κάουνας προμηνύουν ότι θα έχουμε για άλλη μια σεζόν αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου και ποιότητας.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο μετά το ΝΒΑ, μας προϊδεάζει, για τις μεγάλες «μάχες» που θα δοθούν από τις «8» ομάδες που θα παλέψουν για να φτάσουν στο μεγάλο ραντεβού επί Λιθουανικού εδάφους.

Τρεις λόγοι καθιστούν την EuroLeague ότι καλύτερο βλέπουμε στην Ευρώπη σε επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού στο μπάσκετ.

Ο πρώτος είναι πως συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και μια γρήγορη ματιά είναι αρκετή για να το διαπιστώσει κανείς, μελετώντας όσους λαμβάνουν μέρος στην regular season.

Ο δεύτερος λόγος που έχει σχέση με τον πρώτο σε ότι αφορά το προϊόν είναι πως παίζουν οι καλύτεροι παίκτες εκτός ΝΒΑ. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν φορέσει τη φανέλα κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων και αθλητές με σπουδαία καριέρα στον «μαγικό κόσμο» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Και ο τρίτος, που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ποιότητα υψηλού επιπέδου της EuroLeague αφορά το format της διοργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής ανέβηκε το επίπεδο του ανταγωνισμού, καθώς πλέον μετράει κάθε παιχνίδι της regular season και όλα έχουν τη σημασία τους, προκειμένου να επιτύχει μια ομάδα τοο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία πριν από τα playoffs.

Κανένα παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο και κανένα παιχνίδι δεν αφήνεται στην τύχη του, από τις ομάδες που ξεκινούν από την ίδια αφετηρία κάθε Οκτώβρη και ωρέγονται τη συμμετοχή στο Final Four της EuroLeague.

Το ταξίδι είναι μεγάλο και συνάμα απολαυστικό, για τους συμμετέχοντες (παίκτες, προπονητές, παράγοντες) και τους φιλάθλους που παρακολουθούν είτε δια ζώσης, είτε από τηλεοράσεως το καλύτερο προϊόν μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η στόχευση της EuroLeague είναι η διαρκής βελτίωση, γι’ αυτό βλέπεις τα τελευταία χρόνια μέχρι μικρόφωνα σε διαιτητές και προπονητές, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις τους. Είναι ενέργειες που μόνο ωφελούν το άθλημα και το πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της διοργάνωσης είναι κάτι που παραμένει αδιαπραγμάτευτο για τους παράγοντες που βρίσκονται στο «τιμόνι» της διοίκησης.

Ο υψηλός ανταγωνισμός, τα μεγάλα ονόματα αθλητών και ομάδων, σε συνδυασμό με την αξιοπιστία του προϊόντος, συνθέτουν αυτό που λέμε EUROLEAGUE...