Έδειξε χαρακτήρα η Παρτίζαν, νίκησε στο Βελιγράδι την Εφές

Ντάντε Έξουμ - Ροντρίγκ Μπομπουά

i

© twitter: KK Partizan

Έδειξε χαρακτήρα η Παρτίζαν, νίκησε στο Βελιγράδι την Εφές

Sportal newsroom 23:27 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 20.08.2024

Η Παρτιζάν με τον Τζέιμς Νάναλι να κάνει τη διαφορά στα τελευταία 15’’ πήρε μεγάλη νίκη με 82-79 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που έχασε και τα δύο ματς της «διαβολοβδομάδας».

Η Παρτιζάν με τον Τζέιμς Νάναλι να βάζει το… μεγάλο σουτ (15’’) και να είναι ψύχραιμος στις  κρίσιμες ελεύθερες βολές που ακολούθησαν πήρε μεγάλη νίκη με 82-79. κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές. 

Ο Νάναλι πέραν από το τρίποντο στο 78-74 και τις βολές στο 80-76 (11’’ πριν την εκπνοή) που ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τελείωσε το ματς με 18 πόντους, όσους δηλαδή είχε και ο Κέβιν Πάντερ και ο Αυστραλός Ντάντε Εξάμ.

Για τους φιλοξενούμενους η τρομερή επίδοση του Ροντρίγκ Μπομπουά που σταμάτησε στους 30 πόντους (με ⅝ τρίποντα) δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Γάλλος γκαρντ πάντως, δεν έκανε ρεκόρ καριέρας. Αυτό κρατάει από την ΝΒΑ θητεία του και συγκεκριμένα από τις 27 Μαρτίου 2010 όταν ως παίκτης των Ντάλας Μάβερικς είχε βάλει 40 πόντους (σε 30 λεπτά) κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Πέραν του Μπομπουά ο Ερτζίν Αταμάν είδε και τον Αντέ Ζίζιτς να κάνει πολύ καλό ματς (20 πόντους), αλλά κανέναν άλλον. Ο Μίτσιτς ήταν άστοχος (4/14 σουτ) και ο Κλάιμπερν ήταν ακόμα πιο άστοχος (2/14 σουτ).

Η εξέλιξη του αγώνα

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τους παίκτες του να έχουν μεγάλη διάθεση στην άμυνα , κυρίως στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Παρτιζάν να δεχθεί μόνο 10 πόντους τα πρώτα 10 λεπτά. Στην επίθεσή της δεν έβγαζε δα και… φωτιές, αλλά το στίγμα της το είχε αφήσει. 

Οι φιλοξενούμενοι όμως, βρήκαν τρόπους για να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Σέρβων, με τον Ροντριγκ Μπομπουά είτε να σουτάρει από μακριά, είτε με προσωπικές ενέργειες, είτε πασάροντας στον Αντέ Ζίζιτς. Οι δυο τους έκανα πάρτι και έτσι οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με εννέα πόντους διαφορά: 37-28. 

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Παρτίζαν έπρεπε να επιτεθεί. Και το έκανε. Ο Πάντερ πήρε πρωτοβουλίες και ο Εξάμ το ίδιο. Το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν 25-17 και οι γηπεδούχοι… έπιασαν τους πρωταθλητές Ευρώπης, μειώνοντας στον πόντο: 54-53. 

Η τελευταία περίοδος έκρινε τα πάντα! Στα τελευταία λεπτά η Παρτιζάν έδειξε χαρακτήρα, ο Τζέιμς Νάναλι πήρε τη μπάλα όταν το ματς φλεγόταν και το τρίποντο του 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε στην ομάδα του την πίστη για τη νίκη. Στη συνέχεια έβαλε δύο βολές και το ίδιο έκανε στα κρίσιμα και ο Πάντερ. Έτσι, η Εφές επιστρέφει σπίτι της με δύο ήττες στην ίδια εβδομάδα. 

MVP: Τζέιμς Νάναλι

Πέραν από την κρισιμότητα των πόντων του στο τέλος, ο Νάναλι ήταν αξιόπιστος σε όλη τη διάρκεια. Και στην άμυνα. Στην επίθεση πάντως, ο Αμερικανός είχε 18 πόντους με 7/12 σουτ, ενώ είχε 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο.