«Βασίλισσα» στο Βελιγράδι η Ρεάλ, ισοφάρισε την Παρτίζαν και όλα θα κριθούν στη Μαδρίτη

Ο Έντι Ταβάρες σκοράρει μπροστά στον Λεντέι

i

Euroleague

«Βασίλισσα» στο Βελιγράδι η Ρεάλ, ισοφάρισε την Παρτίζαν και όλα θα κριθούν στη Μαδρίτη

Νίκος Καλαμπάκας 23:33 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 14.08.2024

Σε έναν αγώνα με συγκλονιστικό φινάλε στο οποίο ο Ουίλιαμς Γκος έκανε τα πάντα ώστε να... χαρίσει την πρόκριση στην Παρτίζαν, η Ρεάλ αντιστάθηκε, νίκησε με σκορ 85-78 και επέστρεψε τη σειρά στη Μαδρίτη!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δεύτερη νίκη μέσα στη Σερβία επί της Παρτίζαν, ισοφάρισε τη σειρά και την επέστρεψε στο «σπίτι» της, αφού επιβλήθηκε με 85-78. Παραλίγο να γίνει μοιραίος ο Γκος, που με τρία λάθη στα τελευταία λεπτά έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους, όταν οι Ισπανοί έδειχναν να το ελέγχουν.

Κορυφαίοι παίκτες των νικητών ο Έντι Ταβάρες και ο Χάνγκα, που σημείωσαν από 15 πόντους, ενώ από 14 πρόσθεσαν οι Ντεκ και Μούσα!

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ρεάλ μπήκε από το ξεκίνημα αποφασισμένη και πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους, που φαίνονταν κουρασμένοι από το τρίτο παιχνίδι της σειράς.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει μικρό ρόστερ και η απουσία του Πάντερ ήταν εμφανής. Την ώρα που οι Σέρβοι έδειχναν να μην πατάνε καλά, οι παίκτες του ματέο εκμεταλλεύτηκαν το «μούδιασμα» των αντιπάλων τους και τέλειωσαν το δεκάλεπτο στο +12 (15-27).

Η Παρτίζαν φυσικά δεν θα παραδινόταν τόσο εύκολα. Παπαπέτρου και Λεντέι έκαναν φοβερό ματς (18 και 25 πόντους αντίστοιχα) και κρατούσαν τους Σέρβους ζωντανούς. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο - 3 (42-45) και όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Η Ρεάλ ήταν πολύ σκληρή στην άμυνά της. Ο Ταβάρες κυριαρχούσε στον αέρα, την ώρα που Ντεκ και Μούσα έβρισκαν στόχο και διατηρούσαν μπροστά στο σκορ την ομάδα τους. Στο 3΄' η Ρεάλ προηγούταν με 61-55 και είχε βάλει τις βάσεις της νίκης.

Η Παρτίζαν ωστόσο δεν παραδόθηκε τόσο εύκολα. Οι γηπεδούχοι είχαν σημαδέψει τον Λεντέι στην επίθεση, αυτός σκόραρε σε κάθε ευκαιρία και κρατούσε την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης. Περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος οι Ισπανοί ήταν στο +6 (74-80), όμως δύο λάθη του Γκος και ισάριθμα καλάθια από τους γηπεδούχους, έφεραν τους Σέρβους σε απόσταση αναπνοής (78-80). Ο Ταβάρες ωστόσο με καλάθι και φάουλ έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του, ο Μούσα σκόραρε κι αυτός και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 78-85, που οδήγησε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την Τετάρτη 10/5. Ο νικητής θα πάρει την πρόκριση στο Κάουνας.

Δεκάλεπτα: 15-27, 42-45, 55-61, 78-85