Ραντούλιτσα για την επιστροφή του στο Βελιγράδι: «Ο κόσμος θεωρεί πως είμαι τρελός»
i

Ραντούλιτσα Μίροσλαβ / © Intime

Ραντούλιτσα για την επιστροφή του στο Βελιγράδι: «Ο κόσμος θεωρεί πως είμαι τρελός»

Πάνος Μαλακτάρης • 13:26 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 20.08.2024

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μίλησε σχετικά με την επιστροφή του στους πρωταθλητές Σερβίας και Αδριατικής.

Όταν ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, πρώην μέλος της εθνικής Σερβίας αλλά και της Παρτιζάν ήρθε στον Ερθρό Αστέρα, ξέσπασε μια μίνι καταιγίδα. Ωστόσο, μιας και ουσιαστικά δεν αγωνίζεται, τις περισσότερες φορές δεν κάθεται καν στον πάγκο, η καταιγίδα κόπασε και η παρουσία του στο κλαμπ θα λέγαμε πως έχει περάσει ‘στα ψιλά’.

Στην αρχή της σεζόν όσο ήταν προπονητής ο Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς ο Μίρο δεν έπαιζε, ενώ ούτε με την άφιξη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειξε να αλλάζει κάτι. Σε συνέντευξη του στο BasketNews, ο Σέρβος ψηλός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του κόσμου αναφορικά με την ενσωμάτωσή του στο σύλλογο.

Δεν μπορώ να ξέρω αν είμαι ο τελευταίος παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα του Αστέρα ενώ έχει προηγουμένως αγωνιστεί στην Παρτιζάν

«Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στα όσα λέει και γράφει ο κόσμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν είμαι ο τελευταίος παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα του Αστέρα ενώ έχει προηγουμένως αγωνιστεί στην Παρτιζάν. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να μιλάς για αυτό. Όταν είσαι παιδί διαλέγεις ομάδα, ωστόσο εγώ δεν το έκανα ποτέ αυτό. Ο κόσμος νομίζει πως είμαι τρελός. Ουσιαστικά περιμένουν από εσένα να υποστηρίζεις τη μία ή την άλλη ομάδα, αλλά εγώ απλώς δεν ήμουν από αυτούς που παρακολουθούσα σπορ τακτικά. Όσο αγωνιζόμουν για την Παρτιζάν, την υποστήριζα. Τώρα θα υποστηρίζω τον Ερυθρό Αστέρα. Προσπαθώ πάντα να είμαι επαγγελματίας, ίσως γι’ αυτό οι αντιδράσεις δεν ήταν τόσο ακραίες»- ανέφερε.

Ακόμη, αποκάλυψε πως γείτονές του στον σταματούν στο δρόμο και του μιλάνε για όλο αυτό: «Είμαι ένας απλός άνθρωπος, όσο ήμουν στην Παρτιζάν δεν προσέβαλα κανέναν, και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται όλο αυτό». Γείτονές μου με πετυχαίνουν στο δρόμο και μου λένε «δεν έπρεπε να υπογράψεις στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά εντάξει, έχεις παίξει τόσα χρόνια για την εθνική Σερβίας».

Τέλος, ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα και πιστεύει πως μπορεί ακόμα να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. «Έχω την τύχη να βρίσκομαι ξανά στη χώρα μου, σε ένα μεγάλο σύλλογο με μεγάλη ιστορία που παράλληλα συμμετέχει και στην Ευρωλίγκα. Δεν είμαι στην κατάσταση που ήμουν στα 27 μου, ωστόσο κάθε κατάσταση έχει τα θετικά της. Ο ρόλος μου στην ομάδα δεν είναι αυτός του παίκτη-κλειδί, αλλά το γνωρίζω και είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Δεν θα έλεγα πως αυτή είναι η τελευταία χρονιά της καριέρας μου. Έχω συνηθίσει στην Ευρώπη και θα ήταν καλύτερα αν μείνω εδώ, στην Σερβία», κατέληξε.