Στην πρεμιέρα της EuroLeague η Φενέρμπαχτσε θα τιμήσει τον Ντατόμε

Στην πρεμιέρα της EuroLeague η Φενέρμπαχτσε θα τιμήσει τον Ντατόμε

Γιώργος Γαβριλάκης 15:44 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:02 - 14.08.2024

Δεν θα πάει μόνο η Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε για την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague. Θα πάει και ο Τζίτζι Ντατόμε, ο οποίος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και οι Τούρκοι περιμένουν πως και πως να τον δουν και να θυμηθούν την κατάκτηση του 2017.

Η Ulker Sports Arena, την Παρασκεύη (6/10) δεν θα φιλοξενήσει μόνο τους αντιπάλους της Φενέρμπαχτσε για την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague. Διότι, στο γήπεδο ναι μεν θα εμφανιστεί η αποστολή της Μιλάνο του Ετόρε Μεσίνα, αλλά θα εμφανιστεί και ο Τζίτζι Ντατόμε. 

Δηλαδή, ο Ιταλός που... κρέμασε τα παπούτσια και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική της χώρας του και στο πλούσιο βιογραφικό της αθλητικής του καριέρας σημειώνονται δεκάδες επιτεύγματα. Στην κορυφαία θέση αυτών βρίσκεται η κατάκτηση της EuroLeague το 2017, με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με τον Κώστα Σλούκα στο πλευρό του. 

Η καριέρα του έφθασε μέχρι το ΝΒΑ, ξεκίνησε από τη Σιένα, ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο, αλλά ο 35χρονος εκτινάχθηκε στην κορυφή κατά τη διάρκεια της παρουσίας του με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Κι εκείνη δεν τον ξεχνά! 

Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας ενημέρωσε πως ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τον Τζίτζι Ντατόμε, ο οποίος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ξένους παίκτες που έπαιξαν στην ομάδα. Του ετοιμάζουν εκπλήξεις, μία βράβευση και πολλά χειροκροτήματα. Μάλιστα, το όνομά του υπολογίζει η ομάδα πως θα αυξήσει και τις πωλήσεις των εισιτηρίων μέχρι να έρθει η ώρα για το πρώτο... ευρωπαϊκό τζάμπολ.