Μία αγωνιστική στην Euroleague, τρεις τραυματίες: Σε χρόνο... ρεκόρ ο Ουίλμπεκιν χάνει τη σεζόν και οι Κορκμάζ, Νίμπο πάνε στα πιτς!
i

Σκότι Ουίλμπεκιν / © IMAGO

Μία αγωνιστική στην Euroleague, τρεις τραυματίες: Σε χρόνο... ρεκόρ ο Ουίλμπεκιν χάνει τη σεζόν και οι Κορκμάζ, Νίμπο πάνε στα πιτς!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:47 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 06.10.2024

Στην πρεμιέρα της Euroleague υπήρξαν εκπλήξεις, ξεχωριστές επιδόσεις, αλλά και σοβαροί τραυματισμοί. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν της Φενέρμπαχτσε έκοψε τον χιαστό του στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ η Μονακό και η Μιλάνο είδαν δύο παίκτες-κλειδιά της ομάδας τους να αποχωρούν με πόνους!

Ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος. Πλέον, οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και συμμετέχουν πέραν των εθνικών τους πρωταθλημάτων (και κυπέλλων) και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουν να διαχειριστούν μία σεζόν που προβλέπει 80+ αγώνες εντός της. Οι τραυματισμοί, λόγω αυξημένης πίεσης είναι χαρακτηριστικοί και συχνοί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά στην εναρκτήρια μέρα της Euroleague δεν υπήρχε βεβαρυμμένο ιστορικό. Μόνο ατυχία!

Κάποιοι λοιπόν, χάρηκαν στην πρεμιέρα τους γιατί νίκησαν. Άλλοι πάλι προβληματίστηκαν γιατί έδειξαν πως είναι ανέτοιμοι και έχασαν. Υπήρξαν όμως και εκείνοι με τα ανάμικτα συναισθήματα. Στη Φενέρμπαχτσε για παράδειγμα, σίγουρα το διασκέδασαν που νίκησαν τον Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague, αλλά δεν μπόρεσαν να το πανηγυρίσουν όπως θα ήθελαν. Γιατί ο Σκότι Ουίλμπεκιν τραυματίστηκε και μάλιστα σε τέτοιον βαθμό που θα χάσει όλη τη σεζόν 2024-25.

H Φενέρμπαχτσε ψάχνει αντικαταστάτη του Ουίλμπεκιν και ο Σέιμπεν Λι είναι ο εκλεκτός!
EUROLEAGUE

15:31 - 05.10.2024

H Φενέρμπαχτσε ψάχνει αντικαταστάτη του Ουίλμπεκιν και ο Σέιμπεν Λι είναι ο εκλεκτός!

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σκότι Ουίλμπεκιν βγάζει μονομιάς την Φενέρμπαχτσε στην αγορά, ενώ σύμφωνα με το Eurohoops, έχει εντοπιστεί ήδη ο στόχος. Ο τέως NBAer και νυν γκαρντ της Μανίσα, Σέιμπεν Λι, αποτελεί την πρώτη επιλογή του κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Αμερικανός γκαρντ έπαιξε μόλις 2 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα κόντρα στους «ερυθρόλευκους», ώσπου έπειτα από μία προσωπική του ενέργεια, στραβοπάτησε και άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους. Η μαγνητική τομογραφία εντόπισε την ρήξη στον χιαστό σύνδεσμο του γονάτου του και έτσι η σεζόν του τέλειωσε τη μέρα που ουσιαστικά άρχισε.

Στο Πριγκιπάτο, η Μονακό έκανε ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο ματς κόντρα στη Μιλάνο και οι γηπεδούχοι ένοιωσαν κάτι παρόμοιο -όχι τόσο... δραματικό- με αυτό αυτό που έζησε η Φενέρμπαχτσε. Από τη μία πήραν τη νίκη, αλλά πριν ολοκληρωθεί αυτή είδαν τον Φουρκάν Κορκμάζ να αποχωρεί τραυματίας.

Ο Τούρκος γκαρντ που μετά από επτά χρόνια στο NBA επέστρεψε στην Euroleague, στην επανεμφάνισή του απέκτησε ένα μυϊκό πρόβλημα, που απ' ότι οι γιατροί ενημέρωσαν θα τον κρατήσει εκτός δράσης για έναν μήνα! Πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει τουλάχιστον τα επόμενα έξι ματς της ομάδας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και συγκεκριμένα τις αναμετρήσεις με Μακάμπι Τελ Αβίβ (9/10), Μπαρτσελόνα (16/10), Βίρτους Μπολόνια (18/10), Παρί (24/10) και Παρτίζαν (30/10).

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τι να πει όμως και η Μιλάνο, που εκτός του ότι έχασε από τη Μονακό στην πρεμιέρα, έχασε και τον Τζος Νίμπο για σημαντικό διάστημα. Ο Αμερικανός σέντερ, που αποτέλεσε την πιο σημαντική καλοκαιρινή μεταγραφή των Ιταλών (από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) χτύπησε στη βουβωνική χώρα. Μάλιστα, δεν πρόκειται το πρόβλημά του να το ξεπεράσει άμεσα, καθώς η Μιλάνο ανακοίνωσε πως το πρόβλημα δεν είναι αμελητέο και πως σε δύο εβδομάδες ο Νίμπο θα επανεξετασθεί. Άρα ίσως να μην είναι αρκετές για να αποθεραπευτεί και ήδη ο κόουτς Ετόρε Μεσίνα προσπαθεί να εμπνευστεί πως θα καλυφθεί το κενό του στο ματς με την Παρί (11/10) αρχικά, αλλά και σε αυτό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (15/10) που ακολουθεί.