Τα σενάρια της πρόκρισης και της τετράδας - Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει πρώτος, μπορεί και 4ος!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Τα σενάρια της πρόκρισης και της τετράδας - Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει πρώτος, μπορεί και 4ος!

Νίκος Καλαμπάκας 23:59 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 14.08.2024

Με τους περισσότερους αγώνες της 33ης αγωνιστικής να έχουν ολοκληρωθεί, το τοπίο για την πρόκριση των ομάδων στα playoffs αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Η τετράδα «κλείδωσε», ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη του στα χέρια του για την πρωτιά, ενώ Ζαλγκίρις, Μπασκόνια και Παρτίζαν μονομαχούν για το τελευταίο εισιτήριο...

Μετά την πρώτη αγωνιστική ημέρα του 33ου γύρου της Euroleague, το τοπίο για τις ομάδες που θα παλέψουν τόσο για την πρωτιά, όσο και για τα playoffs, ξεκαθαρίζει.

Η ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα άφησε την ομάδα του Πειραιά με την... αγωνία όσον αφορά την πρώτη θέση της κατάταξης. Αυτό θα ξεκαθαρίσει στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Μπασκόνια παίρνει την πρώτη θέση χωρίς να ενδιαφέρεται για τα άλλα αποτελέσματα. Πάντως οι Πειραιώτες κινδυνεύουν να τερματίσουν μέχρι και 4οι, αφού αν ηττηθούν στο ΣΕΦ από τη Μπασκόνια,μπαίνει σε περιπέτειες. 

Συγκεκριμένα αν χάσει από τους Βάσκους και και η Μπαρτσελόνα κάνει δύο νίκες ενώ η Ρεάλ ηττηθεί από τη Μακάμπι, βγαίνει 2ος. 

Η βαθμολογία της Euroleague: Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρωτιά μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι
EUROLEAGUE

23:58 - 06.04.2023

Η βαθμολογία της Euroleague: Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρωτιά μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και θα πρέπει να περιμένει το ματς με τη Μπασκόνια την τελευταία αγωνιστική για να δει αν θα τερματίσει πρώτος στη regular season.

Αν χάσει από την Μπασκόνια και κερδίσει η Μπαρτσελόνα τις Αρμάνι και Βαλένθια και η Ρεάλ τη Μακάμπι, τερματίζει 3ος. 

Αν χάσει από την Μπασκόνια και νικήσουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και η Μονακό τις Πατρτίζαν εντός και Εφές εκτός, τερματίζει 4ος.

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της έκανε η Φενέρ μετά τη νίκη της επί της Εφές. Η ομάδα του Ιτούδη με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα προκρίνεται ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων. 

Η Ζαλγκίρις νίκησε τη Μακάμπι και κρατήθηκε ζωντανή για ένα εισιτήριο που θα την οδηγήσει στο top 8. Οι Λιθουανοί που θα φιλοξενήσουν φέτος τη διοργάνωση θα κοντραριστούν στην επόμενη αγωνιστική με τη Μπάγερν Μονάχου και υπολογίζει στον... Ολυμπιακό που υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Μπασκόνια με την οποία θα δώσουν τη μάχη της πρόκρισης.

Η Μακάμπι καθάρισε την πρόκριση, αφού για να χάσει το τρένο χρειαζόταν ήττα με δύο πόντους από τους Λιθουανούς και τελικά ηττήθηκε με έναν!

Η Μπασκόνια θέλει νίκη στο ΣΕΦ και ήττα της Ζάλγκιρις προκειμένου να προκριθεί. Αν ηττηθεί η ομάδα της Λιθουανίας στο Μόναχο, παίρνει την πρόκριση ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Εκτός playoffs οριστικά βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, μετά την ήττα της από τη Φενέρ στον εμφύλιο της Τουρκίας.

H 34η και τελευταία αγωνιστική:

Πέμπτη 13/4

Άλμπα - Βιλερμπάν

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρ

Ολυμπιακός - Μασκόνια

Μακάμπι - Ρεάλ

Βίρτους - Αρμάνι

Παρασκευή 14/4

Εφές - Μονακό

Μπάγερν Μονάχου - Ζάλγκιρις

Παρτίζαν - Παναθηναϊκός

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια