Αποκάλυψη Sportal: Ποιες είναι οι αλλαγές στις μεταγραφές της Euroleague! – Μέχρι πότε μπορεί να αποκτηθεί και να αποδεσμευθεί ένας παίκτης
i

©InTime

Αποκάλυψη Sportal: Ποιες είναι οι αλλαγές στις μεταγραφές της Euroleague! – Μέχρι πότε μπορεί να αποκτηθεί και να αποδεσμευθεί ένας παίκτης

Γιάννης Πάλλας 19:28 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:31 - 07.10.2024

Το Sportal αποκαλύπτει τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η Euroleague, όσον αφορά το θέμα των μεταγραφών και των αποδεσμεύσεων

Σε σημαντικές αλλαγές προχώρησε η Euroleague, όσον αφορά το θέμα των μεταγραφών των ομάδων και το Sportal αποκαλύπτει τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με την ενίσχυση των συλλόγων, αλλά και τις αποδεσμεύσεις των παικτών!

Μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 η Euroleague είχε ένα μεταγραφικό «παράθυρο» που ήταν από την 17η αγωνιστική μέχρι την 26η στο οποίο μπορούσαν οι ομάδες να προβούν σε κινήσεις ενίσχυσης. Τότε, δηλαδή, μπορούσε να μετακινηθεί μόνο μια φορά ένας παίκτης από μια ομάδα της Euroleague σε μια άλλη.

Όσο κι αν επιθυμούσε ένας προπονητής να εντάξει στο δυναμικό του έναν παίκτη άλλου συλλόγου θα έπρεπε να περιμένει εκείνο το μεταγραφικό «παράθυρο».

Πλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportal δεν υπάρχει το μεταγραφικό «παράθυρο» στο διάστημα των αγωνιστικών από την 17η μέχρι την 26η, αλλά μπορεί μια ομάδα να αποκτήσει έναν παίκτη μέχρι την 27η αγωνιστική που είναι και η τελευταία για οποιαδήποτε ενίσχυση.

Όσο για την αποδέσμευση ενός αθλητή από μια ομάδα της Euroleague σε μια άλλη αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι και την 18η αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν! Δηλαδή, από το ξεκίνημα της χρονιάς οι ομάδες μπορούν εφόσον συμφωνούν μ’ έναν αθλητή να τον αποδεσμεύσουν μέχρι την 18η αγωνιστική της διοργάνωσης για να αγωνιστεί σε μια άλλη ομάδα της Euroleague.

Οι αλλαγές που υπάρχουν στο θέμα των μεταγραφών της Euroleague είναι οι εξής:

- Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, προσθήκες παικτών στο ρόστερ της ομάδας μπορούν να γίνουν μέχρι και την 27η αγωνιστική (μέχρι πέρσι ίσχυε το 26η). Για τους γύρους όπου οι αγώνες είναι στο ημερολόγιο την Τρίτη/Τετάρτη, η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα στις 18:00 CET. Για τους γύρους όπου οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για Πέμπτη/Παρασκευή, η προθεσμία λήγει την Τετάρτη στις 18:00.

- Κατά τη διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, ένας παίκτης που είναι εγγεγραμμένος στη διοργάνωση μπορεί να μεταγραφεί μόνο μία φορά σε άλλο σύλλογο της EuroLeague πριν από τον 27 γύρο της κανονικής περιόδου (πέρσι προβλέπονταν ένα «παράθυρο» μεταγραφών μεταξύ του 17ου και του 26ου γύρου) μέχρι την Τετάρτη στις 18:00 της εβδομάδας της ημερολογιακής ημερομηνίας του εν λόγω αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι διαγράφηκε πριν από τον 18ο γύρο. Σε περίπτωση που ο γύρος διεξάγεται Τρίτη/Τετάρτη, η προθεσμία θα λήξει τη Δευτέρα στις 18:00.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως ο μέγιστος αριθμός παικτών που μπορούν να εγγραφούν σε μια ομάδα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν είναι 20, αρχής γενομένης μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο αγώνα της κανονικής περιόδου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εγγραφούν ταυτόχρονα περισσότεροι από 16 παίκτες.