«Καμπάνα» στον Τρινκέρι λόγω Ολυμπιακού και… Βεζένκοφ!

Αντρέα Τρινκιέρι

i

(Photo by Eitvydas Kinaitis/Euroleague Basketball via Getty Images)

«Καμπάνα» στον Τρινκέρι λόγω Ολυμπιακού και… Βεζένκοφ!

Sportal newsroom 21:37 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 22.10.2024

Η Euroleague τιμώρησε τον προπονητή της Ζάλγκιρις Κάουνας για όσα είπε στο ΣΕΦ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για τις ελεύθερες βολές που εκτέλεσε ο Σάσα Βεζένκοφ

Δεν πέρασαν απαρατήρητες από το Πειθαρχικό όργανο της Euroleague οι δηλώσεις του Αντρέα Τρινκιέρι, μετά το τέλος του αγώνα της Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, για την 2η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ιταλός τεχνικός τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για τις αναφορές του στον Σάσα Βεζένκοφ και τις ελεύθερες βολές που εκτέλεσε στο παιχνίδι των δυο ομάδων.

Θυμίζουμε πως ο Αντρέα Τρινκιέρι αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και τη νίκη του, αλλά επισήμανε πως «ο Βεζένκοφ ξεκινάει το παιχνίδι με 10 βολές, δεν ξέρουμε πώς. Κοιτάζει τον διαιτητή, δύο βολές, κοιτάζει από την άλλη πλευρά, άλλες δύο βολές. Τότε είναι πολύ δύσκολο».

Είναι προφανές πως η Euroleague δεν σκοπεύει να χαριστεί σε κανέναν προπονητή προκειμένου να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός από την ουσία του παιχνιδιού.

Ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο προπονητής της Ζάλγκιρις δεν άφηνε κανένα περιθώριο να μην τιμωρηθεί για όσα είπε μετά την λήξη της αναμέτρησης.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πολύ απλά, γιατί η Euroleague θέλει να μην δημιουργείται θόρυβος σε κανένα παιχνίδι και να μην πηγαίνει η μπάλα στην... εξέδρα από διάφορες δικαιολογίες που μπορεί να ειπωθούν σ' ένα παιχνίδι.