Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Kέμπα Ουόκερ με τη Μονακό ήταν... σκέτη απογοήτευση (vids)

Κέμπα Ουόκερ

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Kέμπα Ουόκερ με τη Μονακό ήταν... σκέτη απογοήτευση (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:27 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 14.08.2024

Ο Κέμπα Ουόκερ εμφανίστηκε στην κατάμεστη Stark Arena του Βελιγραδίου, έβαλε τη φανέλα της Μονακό και ο κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς τον ενεργοποίησε. Είχε 2 πόντους με δύο βολές και 0/3 σουτ, δύο ριμπάουντ και μια ασίστ σε 10 λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα του νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα και το αποτέλεσμα αυτό «έκρυψε» το... υποτονικό ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Το ερώτημα από την πρώτη μέρα που ο Κέμπα πάτησε το πόδι του στην Ευρώπη, ήταν το εξής: Στι επίπεδο βρίσκεται σωματικά; Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπήρξε και όλοι περίμεναν την αγωνιστική του δράση για να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα. Το γόνατό του τον ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια και αυτός ήταν ο λόγος που η υψηλών προδιαγραφών πορεία του στο ΝΒΑ σταμάτησε απότομα κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Τη στιγμή δηλαδή, που οι Ντάλας Μάβερικς τον αποδέσμευσαν και ακολούθως δεν κατάφερε να βρει αλλού δουλειά στις ΗΠΑ. 

Το καλοκαίρι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Μονακό και να περάσει τον Ατλαντικό Ωκεανό για πρώτη φορά στη ζωή του για να εγκατασταθεί σε μία πόλη που την ύπαρξή της μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσε. Τώρα, φαίνεται πως το... διασκεδάζει στην ομάδα του Πριγκιπάτου, όλοι εκεί τον συμπαθούν, παίκτες και προπονητές, αλλά ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ, δεν δείχνει να θυμίζει σε καμία περίπτωση τον παίκτη του πρόσφατου παρελθόντος. Δεν μοιάζει με τον τύπο που κατά τη διάρκεια της καριέρας του στον «μαγικό πλανήτη» αγωνίστηκε τέσσερις φορές σε All-Star Game και που οι ομάδες του στηρίζονταν εξ ολοκλήρου πάνω του.

Πλέον, υπάρχει και το πρώτο δείγμα της αγωνιστικής του κατάστασης. Στο Βελιγράδι ο Κέμπα Ουόκερ έζησε για πρώτη φορά στη ζωή του ως ενεργό μέλος της Μονακό την ατμόσφαιρα στο επίπεδο της EuroLeague. Kαι μάλιστα, η ομάδα του νίκησε στη Stark Arena

Μόνο που ο ίδιος δεν προσέφερε κάποια βοήθεια στην πορεία μέχρι την επικράτηση. Τη δουλειά αυτή την έκανε ο συμπαίκτης του, συμπατριώτης τους και συνομήλικός του Μάικ Τζέιμς. Η ομαδική επιτυχία... έκρυψε την κακή του αγωνιστική κατάσταση, που έτσι κι αλλιώς μέχρι και ο ίδιος έχει παραδεχτεί. Με... κρίση ειλικρίνειας έχει ξεκαθαρίσει πως «δεν είμαι στο 100%» και η Μονακό εκτός του ότι πλέον το αναγνωρίζει αντικρίζοντάς του με τα ίδια της τα μάτια, το αποδέχεται και απλώς αντιλαμβάνεται πως δεν είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Όχι ακόμα τουλάχιστον... 

Ο Μάικ Τζέιμς θύμισε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018 (vids)
EUROLEAGUE

12:40 - 18.10.2023

Ο Μάικ Τζέιμς θύμισε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2018 (vids)

Με τη Μονακό προσπαθεί να εκπληρώσει τον μεγάλο του στόχο, που έχει να κάνει με την κατάκτηση της EuroLeague. Ο Μάικ Τζέιμς τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο Βελιγράδι εν όψει του ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ψάχνει την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του, ενώ παράλληλα σε συνέντευξη που έδωσε στην Mozzart έκανε μία ανασκόπηση της ευρωπαϊκής του πορείας και έβαλε στο... κάδρο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ουόκερ πάτησε για 10 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα το παρκέ και κατάφερε να σκοράρει δύο πόντους με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές σε ισάριθμες προσπάθειες. Αστόχησε σε ένα δίποντο που επιχείρησε και σε δύο τρίποντα, ενώ είχε δύο ριμπάουντ και μία ασίστ

Έζησε την ατμόσφαιρα, έπαιξε μπροστά σε περισσότερους από 19.000 Σέρβους που πήγαν στο γήπεδο για να δουν την ομάδα τους και έφυγε νικητής από εκεί. Συνάντησε επίσης και τον πρώην συμμαθητή και συμπαίκτη του στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, Σαμπάζ Νέιπιερ. με το οποίο πήραν πρωτάθλημα. Μόνο που αυτός είναι λίγο νεότερος και με πολύ περισσότερο καύσιμο στο ντεπόζιτο της μηχανής του. Πέρσι έκανε καλή σεζόν με τη Μιλάνο και φέτος είναι ο πρωταγωνιστής του Ερυθρού Αστέρα. 

Όλη η δράση της αγωνιστικής μετά το τέλος του Ολυμπιακός-Παρτίζαν στην εκπομπή Sportal Euroleague Show