Το γράμμα μιας 11χρονης φίλης της Ρεάλ που συγκίνησε τον Ματέο: «Είστε ένας σπουδαίος προπονητής με μια υπέροχη ομάδα»

Φωτ. IMAGO

i

Τσους Ματέο / © IMAGO

Το γράμμα μιας 11χρονης φίλης της Ρεάλ που συγκίνησε τον Ματέο: «Είστε ένας σπουδαίος προπονητής με μια υπέροχη ομάδα»

Απόστολος Μαυράκης 17:21 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 18.10.2024

Ο Τσους Ματέο αποκάλυψε ένα συγκινητικό γράμμα που έλαβε από μια 11χρονη φίλη της Ρεάλ Μαδρίτης, μέσω του οποίου εξέφρασε τη στήριξή της προς τον ίδιο και την ομάδα.

Ο Τσους Ματέο μίλησε μετά τη νίκη της Ρεάλ κόντρα στον Παναθηναϊκό με 90-86, όντας αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του. Ωστόσο, αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν η αναφορά του προπονητή των Μαδριλένων σε ένα γράμμα που έλαβε από μια 11χρονη φίλαθλο της ομάδας.

«Σήμερα έλαβα ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα από μια νεαρή φίλη της ομάδας που έλεγε:

«Ονομάζομαι Πάουλα και είμαι 11 χρονών. Υποστηρίζω την Ρεάλ Μαδρίτης και αγαπώ το μπάσκετ. Ήθελα να σας πω πως είστε ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και έχετε μια υπέροχη ομάδα. Θα ήθελα να ξέρετε πως οι φίλαθλοί σας θα είναι πάντα εκεί για να σας υποστηρίζουν. Hala Madrid!». Με έκανε να αισθανθώ απίστευτα».

Στην συνέχεια, ο Ματέο μίλησε για το αν θα ήθελε έναν παίκτη σαν τον Ναν στη Ρεάλ: «Πάντοτε λέω το ίδιο πράγμα: οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι. Δεν μου λείπει κανένας παίκτης που βρίσκεται σε κάποια άλλη ομάδα, κάθε παίκτης είναι και διαφορετικός. Είναι οι παίκτες μου. Μαζί με τους παίκτες μου, μέχρι θανάτου».

Τέλος, έκανε λόγο για την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Μου αρέσει όταν η ομάδα παίζει με φιλοδοξία, χαρακτήρα, όρεξη και την διάθεση να κάνουν καλά αυτά που έχουμε πει. Μου αρέσει όταν παίζουν συγκεντρωμένα κόντρα σε μια ομάδα που αμύνεται καλά. Ο Παναθηναϊκός είχε 9 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Σήμερα, κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, που παίζει πολύ με επαφή, καταφέραμε και ελέγξαμε τον ρυθμό. Αυτά είναι παιχνίδι που μπορούν να μας χτίσουν μια δυναμική.

Πολλές φορές μέσα στην σεζόν υπάρχει ένα πριν και ένα μετά. Στην συγκεκριμένα, δεν γνωρίζω εάν αυτό θα συμβεί. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Στην Euroleague, σε περίπτωση που κάποιος έχει μια διαφορετική ιδέα, είναι πάντα πολύ δύσκολο και σκληρό να κερδίσεις εκτός της έδρας σου».

Η νίκη της Ρεάλ στο ματς με τον Παναθηναϊκό της έδωσε μια μεγάλη ανάσα, αφού οι Μαδριλένοι προέρχονταν ήδη από δυο ήττες στην Euroleague και άλλες δύο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Ματέο είδε κάποια ενθαρρυντικά δείγματα, τα οποία του δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει για μια καλύτερη συνέχεια της ομάδας του τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Την Πέμπτη 24/10 και ώρα 21:45, η Ρεάλ θα υποδεχθεί τον ισχυρότατο στις αρχές της Euroleague, Ερυθρό Αστέρα. Ενδιάμεσα ωστόσο, το σύνολο του Τσους Ματέο θα προσπαθήσει να αλλάξει και το κακό του πρόσωπο στο εντός έδρας παιχνίδι του κόντρα στην Τζιρόνα (Κυριακη 20/10).