Οι έντεκα... ειδικές αποστολές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας
i

© Intime

Οι έντεκα... ειδικές αποστολές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας

Γιώργος Γαβριλάκης 12:54 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 14.08.2024

Έπειτα από 23 αγώνες στην EuroLeague, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, προσπαθούν να εξασφαλίσουν το... μέλλον τους και έχουν μπροστά τους 11 αγώνες με υψηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά και με συγκεκριμένο στόχο. Για τους «πράσινους» αυτός εστιάζει στην είσοδό τους στην τετράδα και για τους «ερυθρόλευκους» την παρουσία του στις θέσεις που προβλέπουν απευθείας πρόκριση στα Play Offs.

Το κλασσικό πλέον κλισέ, παικτών και προπονητών (ειδικά στην Ευρώπη) σχεδόν επιτάσσει την δήλωση «βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά» και επαναλαμβάνεται με απόλυτη συχνότητα όταν κάποιος πρωταγωνιστής καλείται να κάνει μία πρόβλεψη -όχι μακροχρόνια, αλλά έστω μελλοντικής προσέγγισης- αναλύοντας τις ερχόμενες προκλήσεις και αναμετρήσεις. 

Έτσι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στην EuroLeague, συντάσσονται έχοντας στο μυαλό τους, οι μεν «ερυθρόλευκοι» την αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου για την 24η αγωνιστική, το ίδιο διήμερο που οι «πράσινοι» θα ασχοληθούν μονάχα με την φιλοξενία της Μιλάνο στο ΟΑΚΑ. Μόνο που πέραν αυτών των αναμετρήσεων το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της κορυφαίας περιλαμβάνει άλλες δέκα «μάχες» που θα κρίνουν το πλασάρισμα και την θέση των δύο ελληνικών ομάδων στα Play Offs ή στο νεοφερμένο και εγκατεστημένο πρόγραμμα των Play In -που αφορά στις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7 έως 10

Στις 14 Μαρτίου οι δύο «αιώνιοι» θα συναντήσουν ο ένας τον άλλον στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική, ενώ ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της regular season έχει στο πρόγραμμά του συνολικά πέντε εντός έδρας αγώνες και έξι μακριά από το... σπίτι του. Μετά το παιχνίδι με την Άλμπα (30/1) που μαζί με την Βιλερμπάν είναι οι δύο ομάδες που μοιράζονται την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, υπάρχουν στο πρόγραμμα τρία διαδοχικά εκτός έδρας ματς (με Μπάγερν, Βαλένθια και Ζαλγκίρις) που μπορούν να αναβαθμίσουν την ομάδα του Πειραιά ή -αν κάτι δεν πάει καλά- να τις ρίξουν μία... σπρωξιά με αποτέλεσμα να αρχίσει η πίεση και το άγχος. 

To πρόγραμμα του Ολυμπιακού

ΑγωνιστικήΗμερομηνίαΑναμέτρηση
24η30 ΙανουαρίουΟλυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου
25η1 ΦεβρουαρίουΜπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός
26η8 ΦεβρουαρίουΒαλένθια - Ολυμπιακός
27η1 ΜαρτίουΖαλγκίρις - Ολυμπιακός
28η7 ΜαρτίουΟλυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια
29η14 ΜαρτίουΟλυμπιακός - Παναθηναϊκός
30η19 ΜαρτίουΑναντολού Εφές - Ολυμπιακός
31η21 ΜαρτίουΟλυμπιακός - Βιλερμπάν
32η 28 ΜαρτίουΠαρτίζαν - Ολυμπιακός
33η4 ΑπριλίουΕρυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός
34η12 ΑπριλίουΟλυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Για τον Παναθηναϊκό, το σερί των τεσσάρων νικών σταμάτησε στο Βελιγράδι από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά η παρουσία της ομάδας στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας παραμένει ισχυρή. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, κατ' αρχάς σκέφτεται την διατήρησή της στην πρώτη τετράδα και πέραν από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Μιλάνο που... έρχεται, έχει μπροστά του άλλους τέσσερις αγώνες στο ΟΑΚΑ. 

Η Εφές φιλοξενεί την Μονακό και ο Μάικ Τζέιμς είναι έτοιμος για την κόντρα με τον Σέιν Λάρκιν
EUROLEAGUE

10:36 - 26.01.2024

Η Εφές φιλοξενεί την Μονακό και ο Μάικ Τζέιμς είναι έτοιμος για την κόντρα με τον Σέιν Λάρκιν

Στην Κωνσταντινούπολη μερικά βλέμματα παραπάνω εστιάζουν στην αναμέτρηση της Αναντολού Εφές και της Μονακό. Εκεί όπου δύο Αμερικανοί σούπερ σκόρερ, ο Μάικ Τζέιμς και ο Σέιν Λάρκιν αναμένεται να επηρεάσουν τα πάντα! Το πλήρες πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, τα αποτελέσματα και η κατάταξη της EuroLeague.

Το πρόγραμμα του «τριφυλλιού» δεν είναι και το πιο εύκολο του... κόσμου, καθώς προβλέπει απαιτητικές επισκέψεις (πέραν αυτή του ΣΕΦ) στη Μαδρίτη για τον αγώνα με την πρωτοπόρο Ρεάλ, στην Μπολόνια για τη συνάντηση με την εντυπωσιακή Βίρτους, αλλά και αρκετές προκλήσεις που θα πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη ανταπόκριση. 

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

ΑγωνιστικήΗμερομηνίαΑναμέτρηση
24η31 ΙανουαρίουΠαναθηναϊκός - Μιλάνο
25η2 ΦεβρουαρίουΖαλγκίρις - Παναθηναϊκός
26η9 ΦεβρουαρίουΠαναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε
27η29 ΦεβρουαρίουΡεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός
28η8 ΜαρτίουΠαναθηναϊκός - Βιλερμπάν
29η14 ΜαρτίουΟλυμπιακός - Παναθηναϊκός
30η20 ΜαρτίουΕρυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός
31η22 ΜαρτίουΠαναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα
32η 29 ΜαρτίουΒίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός
33η5 ΑπριλίουΜπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός
34η11 ΑπριλίουΠαναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου

Η κατάταξη της EuroLeague

🔴 Sportal Euroleague Show με Μακάμπι - Παναθηναϊκός 90-75 και Ρεάλ - Ολυμπιακός 90-85

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!