Δέκα ομάδες, πέντε... αιώνια ντέρμπι: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Euroleague με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο επίκεντρο (vid)
i

printscreen

Δέκα ομάδες, πέντε... αιώνια ντέρμπι: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Euroleague με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο επίκεντρο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:33 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 17.09.2024

Η Euroleague προανήγγειλε το «Rivalries», μίας σειράς πέντε επεισοδίων για την αγωνιστική εμπειρία που προκύπτει από τα μεγάλα ντέρμπι στην Ευρώπη. Η Αθήνα και ο Πειραιάς αποτελούν σημείο αναφοράς, ενώ το... ταξίδι περιλαμβάνει την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Σερβία.

Στην Αθήνα και στον Πειραιά, στο Βελιγράδι, στο Μιλάνο και στη Μπολόνια, στην Κωνσταντινούπολη, στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη η... φίλαθλη καρδιά χτυπάει σε επίπεδα υψηλής αρτηριακής πίεσης κάθε φορά που ένα «ντέρμπι αιωνίων» βρίσκεται στο πρόγραμμα.

Στα μέρη μας οι μονομαχίες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι ιστορικές στα βάθη των ετών και οι μύθοι και οι πραγματικότητες ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας και όλοι αναγνωρίζουν την ένταση που οι Έλληνες φίλαθλοι αντιμετωπίζουν τις αγωνιστικές εξελίξεις. Πάνω σε αυτούς τους οπαδούς, αλλά και εκείνους του Βελιγραδίου που οι μισοί υποστηρίζουν την Παρτίζαν και οι άλλοι μισοί τον Ερυθρό Αστέρα περιστρέφεται η δράση και το σενάριο του «Rivalries». Πρόκειται για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της Euroleague, που εντάσσει εντός του τις μεγάλες και πολυαναμενόμενες συναντήσεις.

Αυτό είναι το επίμαχο πανό που έκανε τον Αταμάν να φύγει από το γήπεδο
EUROLEAGUE

14:01 - 17.09.2024

Αυτό είναι το επίμαχο πανό που έκανε τον Αταμάν να φύγει από το γήπεδο

Στις κερκίδες του γηπέδου της Λευκωσίας, την ώρα που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε στο φιλικό την Μακάμπι αναρτήθηκε ένα πανό που έγραφε «50 χρόνια παράνομης κατοχής. Κανείς δεν ξεχνά» και έκανε τον Εργκίν Αταμάν να... αποβληθεί.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει φυσικά το El Clasico της Ισπανίας, εκεί που συναντιούνται οι... βαριές φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη η Αναντολού Εφές και η Φενέρμπαχτσε δεν έχουν δα και λίγα να χωρίσουν. Η πέμπτη κόντρα αφορά την Βίρτους που εδρεύει στην Μπολόνια, ένα από τα... δυναμικά μπασκετικά «γκέτο» της Ευρώπης και έχει την δική της παράδοση στην Euroleague, αλλά και μία τοπική κόντρα στον ιταλικό Βορρά. Αυτή που έχει να κάνει με την Ολίμπια Μιλάνο.