Εξοργισμένος Τρινκιέρι για την επίδοση του Σμάιλαγκιτς: «Πρέπει να συμβαδίσει με την ομάδα και όχι το αντίθετο»

Αντρέα Τρινκιέρι - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Εξοργισμένος Τρινκιέρι για την επίδοση του Σμάιλαγκιτς: «Πρέπει να συμβαδίσει με την ομάδα και όχι το αντίθετο»

Μιχάλης Καλογήρου 10:19 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 07.10.2024

Καταιγιστικός Αντρέα Τρινκιέρι μετά την ήττα της Ζαλγκίρις από την Ρίτας. Τα «έχωσε» σε δημοσιογράφο, ενώ δεν μάσησε τα λόγια του για την εμφάνιση του Άλεν Σμάιλαγκιτς.

Λίγες μέρες πριν έρθει στο ΣΕΦ να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, η Ζαλγκίρις συναντήθηκε με τη Ρίτας στο λιθουανικό ντέρμπι για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να γνωρίζει την ήττα. Η Ρίτας επικράτησε λοιπόν με 91-88 σε ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι που έδειχνε να έχει το πάνω χέρι εξαρχής, αν και αγχώθηκε προς το φινάλε.

Η ομάδα του Κάουνας αν και βρέθηκε πίσω για 15 πόντους στο ημίχρονο και στο -14 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, κατάφερε να μειώσει στο καλάθι (90-88) με βολές του Σιρβίντις, ο Μασιούλις ευστόχησε από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» για το 91-88 και στο φινάλε ο Φρανσίσκο αστόχησε στο σουτ που θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε εκνευρισμένος στην συνέντευξη τύπου. Τα... πυρά του Ιταλού τεχνικού δεν γλίτωσε ένας δημοσιογράφος, αλλά ούτε και ο Σέρβος σέντερ της ομάδας Άλεν Σμάιλαγκιτς, που είδε τον προπονητή του να μιλάει ανοικτά για την κακή επίδοσή του μέχρι τώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού:

Όταν ρωτήθηκε για τα παιχνίδια με την Ρίτας αναφορικά και με την περσινή σεζόν:

(Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο): «Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείς να πετύχεις. Το πέρυσι είναι πέρυσι. Αυτό ήταν το πρώτο από 4 (τουλάχιστον) παιχνίδια μεταξύ μας. Δεν γίνεται να μου μιλάς για κίνητρο, τι νοοτροπία είναι αυτή; Αν σκεφτόμουν σαν εσένα θα έπρεπε να γινόμουν κηπουρός. Το ξέρω ότι παίξαμε άσχημα, συμβαίνει. Υπάρχουν δύο όψεις του νομίσματος. Ήμασταν πίσω με 15 πόντους και καταφέραμε να πλησιάσουμε στο σκορ, αυτό γιατί δεν το αναφέρεις; Ναι παίξαμε άσχημα και χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Ήμασταν χαλαροί, άξιζαν τη νίκη. Δεν καταλαβαίνω τι άλλο προσπαθείς να πεις» (Η Ρίτας πήρε το περσινό πρωτάθλημα με 3-1 απέναντι στην Ζαλγκίρις).

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Για το γεγονός ότι ο Μπιρούτις δεν αγωνίστηκε καθόλου στο 2ο ημίχρονο:

«Χρειαζόμασταν κάτι διαφορετικό. Σε κάθε παιχνίδι κάποιος θα παίζει λιγότερο. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μένει έξω δεδομένης της κατάστασης και των συνθηκών του αγώνα».

Για τον Άλεν Σμάιλαγκιτς που δυσκολεύεται να βρει τον ρυθμό του: «Παίζει άσχημα. Είναι αργός παντού. Πρέπει να βρει τον εαυτό του. Εκείνος πρέπει να συμβαδίσει με την ομάδα και όχι το αντίθετο».