Φουρνιέ: «Γιατί να μην τα κερδίσουμε όλα, όλους τους αγώνες που παίζουμε;» (vid)
i

Εβάν Φουρνιέ / © IMAGO

Φουρνιέ: «Γιατί να μην τα κερδίσουμε όλα, όλους τους αγώνες που παίζουμε;» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:03 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 16.10.2024

Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε μία αναδρομή από τις πρώτες του σκέψεις για την Ελλάδα τότε που ήταν παιδί και που είχαν να κάνουν με την μυθολογία. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γάλλος σταρ του Ολυμπιακού στην Cosmote TV, πέραν όλων των άλλων, αποκάλυψε και τις τρεις αρχές στο παιχνίδι της ομάδας του, που ορίζουν το λεγόμενο «Bartzokas Basketball».

Η πρώτη επαφή του Εβάν Φουρνιέ με την Ελλάδα ήρθε μέσω της μυθολογίας. Κυρίως μέσα από τα μάτια του Ηρακλή και του Περσέα, που είναι οι αγαπημένοι του ήρωες. Εξ αιτίας αυτού του παιδικού του πάθους σκέφτηκε πως όταν μεγαλώσει θα ήθελε να γίνει αρχαιολόγος. Τελικά έγινε σούπερ σταρ στο NBA και πλέον... επέστρεψε -κατά κάποιον τρόπο- στην Ελλάδα για να φτιάξει τον δικό του μύθο εδώ.

Ο Γάλλος γκαρντ του Ολυμπιακού, παραχώρησε συνέντευξη στην Cosmote TV και στον Βασίλη Σκουντή, κάνοντας μία αναδρομή, όχι μόνο στην επαγγελματική του καριέρα, αλλά και στα παιδικά του όνειρα. Αυτά που εμπεριείχαν φανταστικούς και πραγματικούς ήρωες.

«Η πρώτη μου επαφή με την χώρα ήταν πριν από πολλά χρόνια. Διάβαζα ελληνική μυθολογία και μου άρεσαν τόσο πολύ οι ιστορίες που ήθελα να σπουδάσω πάνω σε αυτό. Να γίνω αρχαιολόγος. Ώσπου άρχισα να ερωτεύομαι το μπάσκετ. Κι εκεί που διάβαζα ιστορίες για τον Ηρακλή και τον Περσέα, αφιερώθηκε τελικά στο άθλημα που υπηρετώ μέχρι και σήμερα», είπε για αρχή ξεκαθαρίζοντας το background του με την Ελλάδα.

Θυμήθηκε επίσης και την πρώτη φορά που αγωνίστηκε στα μέρη μας. «Είχα λάβει σε ένα τουρνουά Παίδων με την εθνική Γαλλίας. Παίξαμε στην Ιταλία αρχικά, στα σύνορα με την Σλοβενία και μερικές μέρες μετά στην Ελλάδα με την εθνική σας». Μάλιστα, η μνήμη του είναι τόσο καλή που θυμήθηκε και τρεις αντιπάλους του, «τον Χρυσικόπουλο, τον Μαυρογιάννη και τον Αντωνάκη»!

Στη συνέχεια της συζήτησης, όλα επικεντρώθηκαν γύρω από τον Ολυμπιακό και στις νέες του δράσεις. Όπως και στις νέες εικόνες που λαμβάνει καθημερινά στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα. «Υπηρετούμε ένα επιθετικό σύστημα στο οποίο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις. Γι' αυτό και κάποιες στιγμές θα πασάρω περισσότερο και άλλες θα σκοράρω παραπάνω. Υπάρχει βέβαια η θέση του πόιντ γκαρντ που είναι διαφορετική από τις άλλες διότι αυτός που αγωνίζεται εκεί κουβαλάει τη μπάλα και δείχνει τα συστήματα. Προσωπικά μπορώ να κάνω πολλές δουλειές στο γήπεδο. Μαθαίνω ακόμα πως να είμαι πιο αποτελεσματικός στην επίθεση και την άμυνα. Να είμαι καλός συμπαίκτης και να βρίσκω τις ευκαιρίες στο παρκέ», δήλωσε.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Επίσης, έδωσε και μία προσέγγιση γι' αυτό που ονομάζεται «Bartzokas Basketball», λέγοντας πως στο μυαλό του προπονητή του «πρώτα απ' όλα βρίσκεται η ομάδα, στην άμυνα θέλει πειθαρχία και στην επίθεση ευελιξία. Αυτές είναι οι τρεις αρχές που μας ζητάει στο παρκέ». Και επειδή όπως λέει είναι «μαχητής και θέλω να νικάω από παιδί, είμαι παθιασμένος με το μπάσκετ» δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να φθάσει σύντομα στο 100% των δυνατοτήτων του. Κι όταν συμβεί θεωρεί πως «θα μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα. Όλους τους αγώνες που παίζουμε, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος!».

00:29 - 12.10.2024

Οι 15 πόντοι του Φουρνιέ στη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Ζάλγκιρις

Ο Εβάν Φουρνιέ πέτυχε 15 πόντους στη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Ζάλγκιρις (74-68) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague