Έρχεται επί τόπου στην Αθήνα ο Φουρνιέ: Πότε φθάνει και πότε ξεκινά προετοιμασία
i

Εβάν Φουρνιέ / © IMAGO

Έρχεται επί τόπου στην Αθήνα ο Φουρνιέ: Πότε φθάνει και πότε ξεκινά προετοιμασία

Γιώργος Γαβριλάκης 10:30 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 03.09.2024

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (4/9), λίγο μετά τις 23:00, αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα ο Εβάν Φουρνιέ και το επόμενο πρωί θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, προτού ενταχθεί μονομιάς στο πρόγραμμα προπονήσεων του Γιώργος Μπαρτζώκα.

Λίγο πριν... φύγει η Τετάρτη (4/9) στην Ελλάδα θα καταφθάσει ο Εβάν Φουρνιέ. Και θα το κάνει για να ενταχθεί στον Ολυμπιακό, όπως αποφάσισε πριν από μερικές ώρες, εγκαταλείποντας στα 32 του χρόνια το ΝΒΑ για να δοκιμάσει για πρώτη φορά στη ζωή του τι γεύση έχει η Euroleague.

Ο Γάλλος σταρ αναμένεται να προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 23:00, με απευθείας πτήση από το Παρίσι κι αφού πρώτα περάσει το πρώτο του βράδυ στην Ελλάδα ως παίκτης των «ερυθρολεύκων», το επόμενο πρωί (5/9) το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προτού ενσωματωθεί πλήρως στο πρόγραμμα προετοιμασίας του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο 32χρονος γκαρντ έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό, που αν και είχε ενημερώσει πως με την προσθήκη του Σάσα Βεζένκοφ «έκλεισε» το ρόστερ, τελικά η διοίκηση δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην δελεαστική προσθήκη ενός παίκτη με μία ντουζίνα χρόνια προϋπηρεσίας στο NBA και με λαμπερές σεζόν. Όπως αυτή του 2019-20 στο Ορλάντο όταν προσέφερε στους Μάτζικ 18,5 πόντους μέσο όρο! Ή το ξεκίνημα της επόμενης (2020-21) όπου είχε σε 26 ματς με την ομάδα της Φλόριντα κατέγραψε στη στατιστική του 19,7 πόντους, πριν γίνει ανταλλαγή στους Σέλτικς και αρχίσει η... πτωτική του πορεία.

Στην Ευρώπη όμως, έρχεται για να πρωταγωνιστήσει, να σκοράρει με τον εντυπωσιακό του ρυθμό και να ενσωματωθεί σε μία ομάδα που στόχο έχει την διεκδίκηση της κορυφής στην Euroleague. Σε ένα πρωτάθλημα, που ο Φουρνιέ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ του. Διότι, έφυγε από την πατρίδα του στα 19 του κι ενώ αγωνιζόταν στην Πουατιέ μαζί με τον Μουσταφά Φαλ, και το 2012 βρέθηκε «μαγικό πλανήτη». Τώρα επιστρέψει για δράση με τον Ολυμπιακό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου.