O Φουρνιέ ανυπομονεί για το ντεμπούτο του στην Euroleague: «Να είμαστε η πιο μαχητική ομάδα στο παρκέ» (vid)

O Φουρνιέ ανυπομονεί για το ντεμπούτο του στην Euroleague: «Να είμαστε η πιο μαχητική ομάδα στο παρκέ» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:19 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 03.10.2024

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή (4/10) θα κάνει πρεμιέρα στην Euroleague κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και ο Εβάν Φουρνιέ δηλώνει έτοιμος για το πρώτο ματς της καριέρας του στη διοργάνωση.

Ο Εβάν Φουρνιέ είναι 32 ετών και παίζει επαγγελματικά μπάσκετ από το 2009. Επειδή όμως, το συντριπτικό μέρος της καριέρας του το πέρασε στο NBA, το βράδυ της Παρασκευής (4/10, 20:30) θα αγωνιστεί για πρώτη του φορά στην Euroleague. Και είναι ανυπόμονος γι' αυτή την εμπειρία με τον Ολυμπιακό.

Πρώτος του αντίπαλος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη θα είναι η Φενέρμπαχτσε και ο Γάλλος σταρ λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο με τους συμπαίκτες του για την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως «είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει η σεζόν μας, με ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας που μπορεί να μας δώσει... χημεία. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για το παιχνίδι. Θα κάνουμε μία καλή προπόνηση απόψε και θα δούμε τι θα συμβεί αύριο στον αγώνα».

Αναχώρησε για Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός - Εντός αποστολής ο ΜακΚίσικ για το ματς με τη Φενέρ, εκτός ο Μήτρου Λονγκ
EUROLEAGUE

09:59 - 03.10.2024

Αναχώρησε για Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός - Εντός αποστολής ο ΜακΚίσικ για το ματς με τη Φενέρ, εκτός ο Μήτρου Λονγκ

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φενέρμπαχτσε (4/10, 20:30, Novasports Prime) για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας εντάσσει στα πλάνα του τον Σακίλ ΜακΚίσικ, αλλά όχι και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Επίσης, εξήγησε πως κατά την άποψή του «όταν παίζεις εκτός έδρας ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι το βασικό στοιχείο είναι να είσαι ανταγωνιστικός και να είσαι η πιο μαχητική και επιθετική ομάδα του γηπέδου. Προφανώς θα χρειαστεί να σεβαστούμε το πλάνο του προπονητή για τον αγώνα και να παίξουμε σαν μία γροθιά».

Τον Εβάν Φουρνιέ δεν τον προβληματίζει καθόλου που δεν έχει ανάλογη εμπειρία στην Euroleague και αυτό γιατί θεωρεί πως «το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η αλλαγή ομάδας και περιβάλλοντος. Παίζω σε μία νέα ομάδα με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και δίπλα σε νέους συμπαίκτες και θα χρειαστεί να προσαρμοστώ σε αυτό. Στο τέλος της ημέρας όμως, το μπάσκετ ως άθλημα δεν αλλάζει, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό».