O Φουρνιέ συναντά... επιτέλους τον Παπανικολάου: Ήταν μαζί στο Draft του 2012 και παραλίγο να γίνουν συμπαίκτες στους Νάγκετς (vids)

O Φουρνιέ συναντά... επιτέλους τον Παπανικολάου: Ήταν μαζί στο Draft του 2012 και παραλίγο να γίνουν συμπαίκτες στους Νάγκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:37 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:47 - 03.09.2024

Όταν ο Εβάν Φουρνιέ δήλωσε συμμετοχή στο NBA Draft του 2012, το ίδιο έκανε και ο Κώστας Παπανικολάου. Κι όταν ο Γάλλος έφυγε από το Ντένβερ, ένα χρόνο αργότερα τη φανέλα των Νάγκετς έβαλε ο Έλληνας φόργουορντ. Τώρα ως ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα... υποδεχθεί στο ΣΕΦ τον Φουρνιέ και θα τον ξεναγήσει στον κόσμο της Euroleague...

Στις 28ης Ιουνίου του 2012, ο Εβάν Φουρνιέ και ο Κώστας Παπανικολάου πήραν μέρος στην ίδια διαδικασία. Ήταν η βραδιά του NBA Draft εκείνου του έτους, όταν οι Ντένβερ Νάγκετς απέκτησαν τον Γάλλο στο No 20 της... λοταρίας και οι Νιου Γιορκ Νικς τα δικαιώματα του Έλληνα φόργουορντ στο No 48.

Τελικά, ο Φουρνιέ ξεκίνησε μονομιάς τη δράση του στον μαγικό πλανήτη από τα βουνά του Κολοράντο κι όταν εγκατέλειψε τους Νάγκετς το καλοκαίρι του 2014 (δύο χρόνια μετά), κατέληξε στο Ορλάντο.

Tην πρώτη του σεζόν με τους Μάτζικ (2015-16) συνάντησε τον Κώστα Παπανικολάου ως αντίπαλο στο NBA. Τότε ο νυν αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιζε στους Χιούστον Ρόκετς, που εν τω μεταξύ είχαν αποκτήσει από τους Νικς τα δικαιώματά του, ενώ αν οι Νάγκετς δεν είχαν ανταλλάξει τον Φουρνιέ για τον Άαρον Αφλάλο, τότε ο Γάλλος γκαρντ και ο Έλληνας φόργουορντ θα γίνονταν συμπαίκτες. Διότι, στο Ντένβερ μεταφέρθηκε για τη σεζόν 2015-16 ο Παπανικολάου, στην τελευταία του αγωνιστική περίοδο στο NBA.

Έρχεται επί τόπου στην Αθήνα ο Φουρνιέ: Πότε φθάνει και πότε ξεκινά προετοιμασία
EUROLEAGUE

10:30 - 03.09.2024

Έρχεται επί τόπου στην Αθήνα ο Φουρνιέ: Πότε φθάνει και πότε ξεκινά προετοιμασία

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (4/9), λίγο μετά τις 23:00, αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα ο Εβάν Φουρνιέ και το επόμενο πρωί θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, προτού ενταχθεί μονομιάς στο πρόγραμμα προπονήσεων του Γιώργος Μπαρτζώκα.

Μετά επέστρεψε στον Ολυμπιακό (το καλοκαίρι του 2016) και τώρα, οκτώ χρόνια μετά, θα βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον Εβάν Φουρνιέ. Κάτι που παραλίγο θα γινόταν στο Ντένβερ, τελικά θα γίνει στον Πειραιά. Και ο Παπανικολάου αν και στο NBA δεν είχε όμοια πορεία ή την επίδραση με τον νέο του συμπαίκτη στους «ερυθρολεύκους», τώρα ως εμπειρότερος στην Euroleague θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει ώστε να ενταχθεί στο σύστημα του Ολυμπιακού και να αποδώσει άμεσα στο max των σπουδαίων δυνατοτήτων του.