Για ποιο λόγο ο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό επέλεξε να φορά τη φανέλα με το Νο 94 - Το συμβολίζει ένας... δρόμος!

Για ποιο λόγο ο Φουρνιέ στον Ολυμπιακό επέλεξε να φορά τη φανέλα με το Νο 94 - Το συμβολίζει ένας... δρόμος!

Γιώργος Γαβριλάκης 09:50 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 06.09.2024

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Εβάν Φουρνιέ έχει επιλέξει διάφορα νούμερα. Στον Ολυμπιακό, αφού το αγαπημένο του «10» είναι κατειλημμένο, επέστρεψε στο... συμβολικό γι' αυτόν «94», που φορούσε στο Ντένβερ και στο Ορλάντο.

Επειδή ο Εβάν Φουρνιέ έχει μία μακροχρόνια σχέση και οικειότητα με τον Μουσταφά Φαλ, που γνωρίζονται από τα εφηβικά τους χρόνια, δεν δίστασε με το που ήρθε στον Ολυμπιακό να του ζητήσει τη φανέλα με το Νο 10. Μόνο που ο φίλος και συμπατριώτης του, πλέον και συμπαίκτης του, δεν του έκανε το χατίρι.

Του είπε πως θα πρέπει να βρει άλλο νούμερο και ο Φουρνιέ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα. Διάλεξε τον αριθμό 94, που μπορεί για να ευρωπαϊκά δεδομένα να φαίνεται... μεγάλος, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Γάλλο σταρ. Και ναι μεν μας αποκάλυψε στην παρουσίασή του την στιχομυθία με τον Φαλ για το «10», αλλά δεν εξήγησε γιατί επέλεξε το «94». Δεν πειράζει, θα σας το εξηγήσουμε εμείς...

Ποιά ήταν η προσφορά από το NBA, που την απέρριψε ο Εβάν Φουρνιέ για να έρθει στον Ολυμπιακό
EUROLEAGUE

08:54 - 06.09.2024

Ποιά ήταν η προσφορά από το NBA, που την απέρριψε ο Εβάν Φουρνιέ για να έρθει στον Ολυμπιακό

Λίγο πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό, ο Εβάν Φουρνιέ απέρριψε μία αρκετά καλή οικονομικά πρόταση από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς που στην πραγματικότητα έμοιαζε πάρα πολύ με αυτή που υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους». Έλλειπε όμως από το NBA, από το... κάτι που έψαχνε ο Γάλλος και το βρήκε στην Ελλάδα.

Κατ' αρχάς, το έχει ξαναφορέσει. Και στα πρώτα του χρόνια στο NBA με τους Ντένβερ Νάγκετς (2012-14) και το 2021 που αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος (ναι, το έχει κάνει κι αυτό), δηλαδή για τους Μπόστον Σέλτικς. Στους Ντιτρόιτ Πίστονς φόρεσε το 31, στους Νιου Γιορκ Νικς το 13, στους Ορλάντο Μάτζικ και στην εθνική Γαλλίας το 10 αλλά τώρα επιστρέφει σε έναν... συμβολισμό.

Ο Εβάν Φουρνιέ γεννήθηκε το 1992. Ενώ η πρώτη του ομάδα ήταν η Ναντέρ, που το πλήρες όνομά της είναι Ναντέρ 92. Κι αυτό γιατί εδρεύει στο Hauts-de-Seine, ένα προάστειο του Παρισιού που ο κωδικός του (κάτι σαν Ταχυδρομικός Κώδικας ή καλύτερα αρίθμηση δρόμων), είναι το 92.

Μόνο που ο Φουρνιέ έχει μεγαλώσει στον Saint-Maurice. Επίσης προάστιο της πόλης του «φωτός», και ο δρόμος που βρίσκεται το πατρικό του σπίτι είναι στην ζώνη 94!

Οπότε, αν υπήρχε απορία... λύθηκε!