Δεν ενθουσιάστηκε μόνο ο Πειραιάς: Οι διεθνείς αντιδράσεις για την μεταγραφή του Φουρνιέ στον Ολυμπιακό
i

© Intime

Δεν ενθουσιάστηκε μόνο ο Πειραιάς: Οι διεθνείς αντιδράσεις για την μεταγραφή του Φουρνιέ στον Ολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 11:29 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 05.09.2024

Στην Ελλάδα ο ερχομός του Εβάν Φουρνιέ προκάλεσε ερυθρόλευκο... χαμό, μόνο που η μεταγραφή του Γάλλου σταρ στον Ολυμπιακό απασχόλησε ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη. Οι συμπατριώτες του περιμένουν πως και πως να τον δουν από κοντά, οι Ισπανοί... ταρακουνήθηκαν και οι Αμερικάνοι τον αποχαιρέτησαν!

Τον πρώτο... σπόρο τον είχε τοποθετήσει το 2022. Τότε που ο Εβάν Φουρνιέ, σε ανύποπτο χρόνο, με μία ανάρτηση στον προσωπικό του προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα είχε ξηγήσει πως «αν κάποια μέρα έπρεπε να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω όπου ήθελα, νομίζω ότι θα πήγαινα στον Ολυμπιακό». Και είχε ολοκληρώσει τη δήλωσή του χαρακτηρίζοντας τους «ερυθρόλευκους» ως «un sacré club». Δηλαδή, ως «έναν ιερό σύλλογο».

Δύο χρόνια μετά ο Γάλλος σταρ αποφάσισε να αποχαιρετήσει το ΝΒΑ και να κρατήσει την... υπόσχεσή του. Την ώρα που επέλεξε πως ο Ολυμπιακός είναι η νέα του ομάδα, προσέφερε μεγάλο ενθουσιασμό στους φιλάθλους των Πειραιωτών που με εντυπωσιακή ενέργεια τον υποδέχθηκαν προ ωρών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά η μεταγραφή δεν πέρασε απαρατήρητη από άκρη σε άκρη του μπασκετικού πλανήτη.

Οι Αμερικάνοι δεν σοκαρίστηκαν με την επιλογή του, αλλά εξήγησαν πως ο 32χρονος γκαρντ είχε επιλογές στο NBA. Ακόμα και ο ίδιος αποκάλυψε στην L'équipe πως είχε πρόταση από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, αλλά δεν ήθελε να πάει σε μία ομάδα που συνεχώς χάνει. Επίσης, δήλωσε πως δεν προέκυψε συμφωνία με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είχαν επίσης ενδιαφερθεί και η επιλογή του Ολυμπιακού κυρίως είχε να κάνει με την απώλεια κινήτρου στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα ο Φουρνιέ ένοιωθε τον τελευταίο καιρό «βαρεμάρα μέχρι θανάτου στο NBA» και τώρα σίγουρα θα αναζωογονηθεί.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού τον έχουν ήδη λατρέψει και θα το κάνουν ακόμα με μεγαλύτερη ένταση, όταν αρχίσει να σκοράρει με την συχνότητα που ορίζει το ταλέντο του, ενώ οι Γάλλοι περιμένουν πως και πως πότε θα τον συναντήσουν και θα τον δουν να αγωνίζεται από κοντά. Ήδη έχουν... σκάψει στο πρόγραμμα της Euroleague. Έτσι έχουν εστιάσει σε τρεις ημερομηνίες για αρχή: 4 Δεκεμβρίου, 5 Φεβρουαρίου και 25 Μαρτίου.

Χαμός στο Sportal: Η υποδοχή του Εβάν Φουρνιέ και όλο το παρασκήνιο των μεταγραφών
SPORTAL ORIGINALS

01:14 - 05.09.2024

Χαμός στο Sportal: Η υποδοχή του Εβάν Φουρνιέ και όλο το παρασκήνιο των μεταγραφών

Ο Εβάν Φουρνιέ ήρθε στην Ελλάδα, αποθεώθηκε και το Sportal κατέγραψε τα πάντα. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δήλωσαν τις ευρωπαϊκές τους λίστες και οι Διονύσης Βερβελές, Μάνος Τσαλγατίδης και Λάμπρος Γκαραγκάνης σχολίασαν τις κινήσεις των ομάδων στα μεταγραφικά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Τότε που ο Φουρνιέ με τα ερυθρόλευκα θα εμφανιστεί στο Μονακό για να αντιμετωπίσει την ομάδα από το Πριγκιπάτο, ακολούθως στο Παρίσι για το ματς με την Παρί και τελικά στο Λυών για την συνάντηση με την Βιλερμπάν.

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι συμπατριώτες του που... άστραψαν τα μάτια τους και ο Ολυμπιακός με την αποφασιστικότητά του στη μεταγραφική αγορά τους... ταρακούνησε. Το ίδιο συνέβη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης (κυρίως) που το μπάσκετ βρίσκεται στο επίκεντρο. Το ισπανικό Gigantes επικεντρώθηκε στον Φουρνιέ τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ενώ όλα τα ΜΜΕ αφιέρωσαν χρόνο και χώρο στον ερχομό σε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς ευρωπαίους NBAer της τελευταίας δεκαετίας.