Ο Φουρνιέ που διψάει για... ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός που βρήκε την ηρεμία του!

Ο Φουρνιέ που διψάει για... ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός που βρήκε την ηρεμία του!

Νίκος Καλαμπάκας 19:42 - 05.09.2024

Ο Εβάν Φουρνιέ ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, παρουσιάστηκε και έδωσε το στίγμα για το τι πρέπει να περιμένει η νέα του ομάδα και οι φίλοι τους από εκείνον. Το Sportal περιγράφει τα όσα ζει τις πρώτες του ώρες ο Γάλλος στη χώρα μας και το πρέπει να περιμένει από τους Πειραιώτες και το αντίστροφο!

Η θητεία του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και για τις δύο πλευρές. Δεν το έκρυψε άλλωστε καμία ότι υπήρξε μεγάλη... λαχτάρα ώστε οι επαφές να καταλήξουν σε deal και ο Γάλλος να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ο πρώην NBAer δείχνει να απολαμβάνει πλήρως τις πρώτες του στιγμές στη χώρα μας. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος άλλωστε ότι τα όσα έζησε από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεν μπορούσε ούτε καν να τα φανταστεί.

Στην παρουσιάσή του δεν υπήρχε η... φρενίτιδα του αεροδρομίου. Αντίθετα, τόσο οι πρόεδροι της ΚΑΕ, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλοι, όσο και ο νέος της παίκτης ήταν ήρεμοι, έδειχναν σιγουριά για την πορεία που έχουν χαράξει για φέτος και δεν θέλησαν να ανεβάσουν σε καμία περίπτωση τους τόνους.

Ειδήσεις δεν βγήκαν πολλές. Τόσο οι πρόεδροι, όσο και ο παίκτης απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις δίνοντας το παρασκήνιο μιας μεταγραφής που είχε δρομολογηθεί αρκετά χρόνια πριν. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος ότι ήταν ακόμα 16 ετών όταν είχε την πρώτη του επαφή με τους «ερυθρόλευκους». Ήταν στο Final Four του 2009, όταν ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα στον τελικό, αλλά τόσο η ομάδα, όσο και οι οπαδοί της, είχαν κερδίσει την καρδιά ενός Γάλλου παίκτη που κάποια χρόνια αργότερα η μοίρα τον έφερε στο λιμάνι του Πειραιά, έχοντας πρώτα «ράψει πολλά γαλόνια» στο ΝΒΑ.

Φαινόταν στο βλέμμα του Φουρνιέ η ευτυχία και η ανυπομονησία να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος ήταν αρκετά προσεκτικός στα όσα έλεγε, δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι τα ήξερε όλα για τη νέα του ομάδα και εμφανίστηκε αρκετά σοβαρός στις απαντήσεις του.

Η κοινή πορεία Ολυμπιακού και Φουρνιέ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Χωρίς... φανφάρες, μεγάλα λόγια και με διάθεση για δουλειά. Ο Εβάν Φουρνιέ δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να γίνει απλά ένας ακόμα «μεγάλος παίκτης» που φόρεσε τη φανέλα του.

Ήρθε να δώσει στοιχεία που λείπουν από το παιχνίδι της νέας του ομάδας, να αποτελέσει μια ακόμα ισχυρή προσωπικότητα στις τάξεις της και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το όνομά της. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επενδύσει μόνο αγωνιστικά πάνω του, αλλά να τον μετατρέψει σε έναν «πρεσβευτή» του.

Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να συμβαίνει, αφού τόσο η είδηση της μεταγραφής του, όσο και αυτή της υποδοχής του, έχουν παίξει σε όλο τον κόσμο και μαζί με τον Φουρνιέ έχει διαφημιστεί και η ομάδα.

Τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού στο μπασκετικό του τμήμα συνδυάζονται με μια ανέλπιστη αισιοδοξία. Μην ξεχνάτε ότι μόλις τρεις μήνες πριν, οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, ενώ έβλεπαν τον βασικό του αντίπαλο να έχει ήδη ανέβει και στην κορυφή της Ευρώπης.

Η σεζόν ωστόσο ξεκινάει με τους Πειραιώτες να αισθάνονται πανίσχυροι μετά τις κινήσεις που έκαναν στην offseason και να έχουν ανακτήσει την αυτοπεποίθησή τους χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει να αγωνίζονται.

Η μεταγραφή του Φουρνιέ επιβεβαιώνει το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, κάτι που τόνισε και ο ίδιος λέγοντας ότι θέλει να γίνει φίλος με τους νέους του συμπαίκτες, διότι αυτό θα βγαίνει και στο γήπεδο.

Ο Γάλλος έρχεται σε μια έτοιμη ομάδα. Η αλήθεια είναι αυτή, αφού παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει έρθει ο πολυπόθητος ευρωπαϊκός τίτλος, οι Πειραιώτες βρίσκονται μόνιμα στην ελίτ, έχουν αναγκάσει κάθε αντίπαλό τους να τους παραδεχθεί και παίζουν ίσως το πιο ελκυστικό μπάσκετ της σύγχρονης ιστορίας τους.

Πλέον το στοίχημα είναι να πάρουν τόσο από τον Φουρνιέ, όσο και από τις υπόλοιπες μεταγραφές τους, τα στοιχεία που τους έλειπαν ώστε να «παντρέψουν» το θέαμα, με την ουσία.

Αποδείξεις δεν χρειάζεται να δώσει κανείς σε κανέναν. Οι λέξεις που ψάχνουν είναι η πίστη στον εαυτό τους και η αφοσίωση στον στόχο. Ο Φουρνιέ έδειξε από τις πρώτες του ώρες στην Ελλάδα ότι μπορεί να τα υποστηρίξει και με το παραπάνω...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!