«Ο Ολυμπιακός για το... μπαμ με Φουρνιέ» - Ποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα τον θέλει, τι σκέφτεται ο ίδιος (vids)

«Ο Ολυμπιακός για το... μπαμ με Φουρνιέ» - Ποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα τον θέλει, τι σκέφτεται ο ίδιος (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:57 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 29.05.2024

Σύντομα οι Πίστονς θα τον αποδεσμεύσουν και ο Εβάν Φουρνιέ ναι μεν θέλει να ψάξει ένα ακόμα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά οι προσφορές ομάδων της Euroleague δεν θα περάσουν απαρατήρητες από τον Γάλλο. Oι συμπατριώτες του στη Βιλερμπάν, αλλά και ο Ολυμπιακός είναι οι πρώτοι δύο που αρχίζουν να φιγουράρουν ως οι επιλογές του!

Από την Γαλλία προκύπτει πως η επιστροφή του στην Ευρώπη έχει αρχίσει να γίνεται δρομολογείται, ενώ από την Αμερική «ακούγεται» πως θα κάνει τα πάντα για να βρει ένα ακόμα (ίσως τελευταίο) συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Όπως και να έχει η υπόθεση του Εβάν Φουρνιέ θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα από το ξεκίνημα κιόλας του καλοκαιριού!

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς δεν έχουν σκοπό να ενεργοποιήσουν την option που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά στον Γάλλο γκαρντ. Ένας περιφερειακό σουτέρ, θεωρητικά θα τους ήταν χρήσιμος, αλλά βάσει του συμβολαίου που κουβαλάει ο Γάλλος γκαρντ από τον καιρό που είχε συμφωνήσει με τους Νιου Γιορκ Νικς, προβλέπει 19 εκατομμύρια δολάρια ετήσιο μισθό για τη σεζόν 2024-25.

Και τα Πιστόνια δεν είναι διατεθειμένα να δώσουν τόσα χρήματα για έναν παίκτη που στα 31 του τα καλά του χρόνια στο ΝΒΑ και οι εποχές που σκόραρε 20 πόντους μέσο όρο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Γενικά, οι τελευταίες δύο σεζόν (και στη Νέα Υόρκη και στο Ντιτρόιτ) δείχνουν με στοιχεία και αναλυτικά δεδομένα πως ο κύκλος του Φουρνιέ στις ΗΠΑ έχει κλείσει και από τη στιγμή που σύντομα θα μείνει ελεύθερος, τότε η λογική λέει πως η επιστροφή του στην Ευρώπη θεωρείται πολύ πιθανή.

Η προοπτική της Euroleague, μιας διοργάνωσης που ο Γάλλος δεν έχει... συναντήσει ποτέ του μιας και πριν μεταφερθεί στις ΗΠΑ είχε παίξει μόνο στη Ναντέρ και την Ποιτιέ, θα τον απασχολήσει. Μάλιστα, οι φήμες έχουν ξεκινήσει να εξαπλώνονται και θα συνεχιστούν με την Βιλερμπάν και τον Ολυμπιακό να έχουν «κυκλοφορήσει» -κυρίως από μέσα της χώρας καταγής του, ήδη στη μεταγραφική αγορά.

Από τις ΗΠΑ όμως, οι προθέσεις του Εβάν Φουρνιέ είναι η παραμονή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζεται από το 2012 και αυτά τα 12 χρόνια έχει παίξει σε πέντε ομάδες και έχει κάνει συμβόλαια συνολικών αποδοχών που αγγίζουν τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Μόνο που ως free agent θεωρείται αδύνατο να επιστρέψει σε οκταψήφια νούμερα και όταν (και άμα) αντιληφθεί πως η παραμονή του στο NBA προβλέπει γι' αυτόν συμφωνίες στο επίπεδο του veteran minimum και πως δύσκολα θα βρει κάποιον να του δώσει 6-7 εκατομμύρια (μεικτά). Επίσης, θέλει να βρει τον επόμενο προορισμό του πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίου θα λάβει μέρος με τη Γαλλία, άρα δεν θα περιμένει το ΝΒΑ μέχρι την τελευταία στιγμή.

Άρα, η Euroleague εκτός από το δέλεαρ συμμετοχής σε αυτήν και μία εξασφάλιση, είναι σε θέση να του προσφέρουν (από τις ομάδες που έχουν την ευχέρεια και την επιθυμία να βάλουν το χέρι στην τσέπη) τα ίδια χρήματα που θα βρει στον «μαγικό πλανήτη».