«Αναθερμαίνεται» το θέμα Ολυμπιακός-Φουρνιέ: Θετικός στην προοπτική των «ερυθρόλευκων» ο Γάλλος

Εβάν Φουρνιέ

«Αναθερμαίνεται» το θέμα Ολυμπιακός-Φουρνιέ: Θετικός στην προοπτική των «ερυθρόλευκων» ο Γάλλος

Sportal newsroom 09:28 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 02.09.2024

Ο Εβάν Φουρνιέ έχει μπει ήδη σε διαδικασία επαφών με ομάδες της Euroleague, με την περίπτωση του Ολυμπιακού να είναι αυτή που δείχνει να τον ιντριγκάρει περισσότερο. Τα δεδομένα της υπόθεσης.

Τις τελευταίες ώρες το όνομα του Εβάν Φουρνιέ έχει γίνει το πιο... καυτό στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό γιατί ο Γάλλος σταρ, ο οποίος το καλοκαίρι πανηγύρισε την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, εξετάζει πιο πολύ από ποτέ το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη.

Από τη στιγμή που παραμένει free agent και δεν έχει βρει την πρόταση εκείνη που να τον ικανοποιεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η παραμονή του στο ΝΒΑ αποτελούσε εξ αρχής προτεραιότητά του, η σκέψη για επιστροφή στην Ευρώπη έχει «ζυμωθεί» για τα καλά μέσα του.

Ο Φουρνιέ εξετάζει τις επιλογές του στη EuroLeague - Στο «παιχνίδι» και η Ρεάλ Μαδρίτης
EUROLEAGUE

11:25 - 01.09.2024

Ο Φουρνιέ εξετάζει τις επιλογές του στη EuroLeague - Στο «παιχνίδι» και η Ρεάλ Μαδρίτης

Όλο και αδειάζει η κλεψύδρα για τον Εβάν Φουρνιέ που περιμένει ένα συμβόλαιο από το NBA, αλλά όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα να εξετάσει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Πλέον, ο πολύπειρος άσος είναι κάτι παραπάνω από ανοιχτός στο να ακούσει προτάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ που αγωνίζονται στην Euroleague. Ως Ευρωπαίος άλλωστε γνωρίζει καλά το επίπεδο του μπάσκετ στην διοργάνωση και αυτή είναι η λίγκα στην οποία θέλει να αγωνιστεί.

Ήδη ομάδες όπως η Αρμάνι Μιλάνο τον προσέγγισαν, ενώ στο... κόλπο βρίσκεται για τα καλά και ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες είχαν βρει σημείο επαφής με την πλευρά του παίκτη εδώ και πολύ καιρό και είναι κάτι παραπάνω από ενήμεροι για τις διαθέσεις του. Μάλιστα γνωρίζουν πως η προοπτική του να αγωνιστεί στο ΣΕΦ είναι κάτι που τον εξιτάρει ιδιαίτερα, γεγονός που φέρνει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε θέση ισχύος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος επαφών ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και αν φανεί εάν θα υπάρξει «γάμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ενδεχόμενη μεταγραφή του Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, όπως είναι φυσιολογικό, θα αλλάξει τον σχεδιασμό που υπάρχει στα ενδότερα της ομάδας. Στην συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκε ο Σάσα Βεζένκοφ οι αδερφοί Αγγελόπουλοι τόνισαν πως το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει κλείσει για τη νέα σεζόν. Με τον Φουρνιέ όμως να κυκλοφορεί... ελεύθερος κι ωραίος στην αγορά και να «βλέπει» θετικά την προοπτική του Ολυμπιακού, δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στον σχεδιασμό, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρηθεί αποχώρηση παίκτη, προκειμένου να... ελευθερωθεί χώρος για τον Γάλλο σταρ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν είναι αδιάφορος στο θέμα Φουρνιέ, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμος να κάνει ακόμα μια κίνηση που θα αλλάξει τις ισορροπίες, με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να είναι αποφασισμένοι στη σεζόν των 100 χρόνων του συλλόγου να ρίξουν βόμβα μεγατόνων.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!