Τινάζει την μπάνκα ο Ολυμπιακός: Το συμβόλαιο με το οποίο «χρυσώνει» τον Φουρνιέ!

Φωτ. IMAGO

Τινάζει την μπάνκα ο Ολυμπιακός: Το συμβόλαιο με το οποίο «χρυσώνει» τον Φουρνιέ!

Sportal newsroom 18:39 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 02.09.2024

Η εποχή που οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εφάρμοζαν το «σεμνά και ταπεινά» στο μπάτζετ του Ολυμπιακού πέρασε ή τουλάχιστον τίθεται σε παύση… διαρκείας. Μετά την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ, θέμα χρόνου φαίνεται ότι είναι η επισημοποίηση της συμφωνία με τον Εβάν Φουρνιέ και το συμβόλαιο που αναμένεται να υπογράψει ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ θα είναι πλουσιοπάροχο.

Ήταν το καλοκαίρι του 2011 όταν οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός είχαν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η περίοδος των παχιών αγελάδων ολοκληρώθηκε και πλέον η λογική της πιο ορθολογικής οικονομικής πολιτικής θα ήταν η νέα πραγματικότητα.

Τα αποτελέσματα σε μεγάλο βαθμό τους δικαίωσαν κατακτώντας μεταξύ άλλων δύο συνεχόμενες Euroleague και πέντε πρωταθλήματα. Φτάνοντας, όμως, στο καλοκαίρι του 2024 κλείνει οριστικά αυτή η περίοδος και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να διαθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην Ευρώπη και δύο από τα πιο φανταχτερά ονόματα που θα παίζουν μπάσκετ στην ήπειρό μας: Ο λόγος, φυσικά, για τον Σάσα Βεζένκοφ που φοράει ήδη τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και εκτός απροόπτου τον Εβάν Φουρνιέ που είναι καθ’ οδόν για τον Πειραιά.

Έτοιμη η «βόμβα»: Κλείνει Φουρνιέ ο Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

17:36 - 02.09.2024

Έτοιμη η «βόμβα»: Κλείνει Φουρνιέ ο Ολυμπιακός!

Όλα έτοιμα για το απόλυτο «μπαμ» του καλοκαιριού από τον Ολυμπιακό! Σύμφωνα με όσα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, αλλά και με ρεπορτάζ του εξωτερικού, ο Εβάν Φουρνιέ αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά των «ερυθρολεύκων» και θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Για να συμβεί αυτό, τα αδέρφια Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα. Για τα οικονομικά της υπόθεσης του Σάσα Βεζένκοφ έχουν ειπωθεί τα πάντα και για τη μεγάλη υπέρβαση που απαιτήθηκε για πολλούς λόγους.

Πάμε, όμως, τώρα στον Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος ήταν στη λίστα του Ολυμπιακού από την αρχή του καλοκαιριού, όταν το τοπίο με το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ δεν ήταν ξεκάθαρο και με τη λογική ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν από την ευρωπαϊκή αγορά μία διαθέσιμη λύση που να συνδυάζει ουσία και εντυπώσεις, όπως θα ήταν για παράδειγμα μία περίπτωση τύπου Μάικ Τζέιμς.

Η περίπτωσή του επανήλθε τα τελευταία 24ωρα, όταν και ο ίδιος ο παίκτης πλέον έβλεπε με θετικό μάτι την προοπτική να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη έπειτα από 12 χρόνια σπουδαίας καριέρας στο NBA, την οποία ολοκληρώνει με 13,6 πόντους μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής και με 37,5% στο τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν δυνατόν να κάνει ότι δεν βλέπει…

Παρά το ενδιαφέρον από Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι Μιλάνο, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» αποφεύγοντας κάθε είδους σίριαλ, εκμεταλλεύτηκαν τον διαχρονικό θαυμασμό του Γάλλο προς τον ελληνικό σύλλογο και προσέφεραν όσα έπρεπε για να υπάρξει άμεσο deal.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για διετές κλειστό συμβόλαιο που θα αποφέρει συνολικά στον 31χρονο πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ ενώ μέσω των καθιερωμένων μπόνους και επίτευξης στόχων το ποσό θα φτάσει τα πέντε εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στη συμφωνία των δύο πλευρών θα υπάρξει και οψιόν για τρίτη σεζόν συνεργασίας.