Ο Εβάν Φουρνιέ ετοιμάζεται να γίνει free agent και στην Ευρώπη σήμανε συναγερμός!

Εβάν Φουρνιέ

Ο Εβάν Φουρνιέ ετοιμάζεται να γίνει free agent και στην Ευρώπη σήμανε συναγερμός!

Sportal newsroom 19:04 - 28.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 28.06.2024

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς δεν αναμένεται να ενεργοποιήσουν την οψιόν των 19 εκατ. δολαρίων του Εβάν Φουρνιέ, με τον Γάλλο γκαρντ να ετοιμάζεται να βγει στην αγορά ως free agent.

Ένα όνομα που αναμένεται να συζητηθεί πολύ το φετινό καλοκαίρι είναι ο Εβάν Φουρνιέ. Ο έμπειρος γκαρντ με την μακρά πορεία στο ΝΒΑ αγωνίστηκε στους Ντιτρόιτ Πίστονς την περασμένη σεζόν, όμως το μέλλον του στην ομάδα του Μίσιγκαν μόνο δεδομένο δεν θα πρέπει να θεωρείται. Ιδίως από τη στιγμή που οι Πίστονς κινούνται σε διαδικασία rebuilding.

Η ομάδα του Μίσιγκαν θέλει να χτίσει το ρόστερ της σε νέα βάση, με τον Φουρνιέ να μοιάζει παίκτης εκτός ροτέισιον. Κάτι που όπως είναι φυσιολογικό επηρεάζει και το μέλλον του στην ομάδα

Ήδη δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν πως οι Πίστονς δεν θα ενεργοποιήσουν την οψιόν που έχει ο παίκτης στο συμβόλαιό του για την ερχόμενη σεζόν και η οποία θα του αποφέρει 19 εκατ. δολάρια. Αυτό γιατί θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο στο salary cap και να γλιτώσουν τα χρήματα αυτά, ώστε να τα δώσουν για να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν σταρ πρώτης γραμμής.

Την ίδια ώρα η εξέλιξη αυτή προκαλεί... πανικό στην Ευρώπη. Ήδη το ενδιαφέρον για τον Γάλλο άσο είναι μεγάλο από ομάδες της Euroleague, οι οποίες περιμένουν τις εξελίξεις, αλλά και το πότε θα μείνει ελεύθερος ο έμπειρος άσος, προκειμένου να κάνουν την κίνησή τους. Την ίδια ώρα που το όνομα του έμπειρου γκαρντ έχει «συνδεθεί» με τον Ολυμπιακό, ως μια σημαντική κίνηση ενίσχυσης για την ομάδα του Γιώργου Μπρτζώκα.