Ευρωλίγκα: O Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα
i

Ιβάνοβιτς/©Intime

Ευρωλίγκα: O Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα

Sportal newsroom 16:48 - 15.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.08.2024

Την εμπειρία του Μαυροβούνιου κόουτς, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, επιστράτευσαν οι "ερυθρόλευκοι" του Ερυθρού Αστέρα μετά το άσχημο ξεκίνημα στην Ευρώπη.

Το καλοκαίρι ο Ερυθρός Αστέρας αποφάσισε να δώσει μία ευκαιρία σε ένα νέο προπονητή. Ο Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς ήταν η επιλογή τους. Τον ήξεραν καλά, καθώς είχε δουλέψει στις ακαδημίες της ομάδας το 2016-2017, αλλά ως πρώτος προπονητής ουσιαστικά είχε εικόνες και εμπειρία από μόλις τέσσερις σεζόν. Τρεις με την FMP του Βελιγραδίου και πέρσι με την Τσιμπόνα. Στα 38 του ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα και μπήκε στις περιπέτειες των υψηλών απαιτήσεων. Η ομάδα ξεκίνησε πολύ άσχημα, ειδικά στην Ευρωλίγκα και οι έξι ήττες σε επτά αγώνες δεν τον βοήθησαν πολύ. Έτσι η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και από τα νιάτα και τη φρεσκάδα του Γιοβάνοβιτς, επέλεξε την εμπειρία και την τραχύτητα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο 65χρονος Μαυροβούνιος τεχνικός με γνώση μεγατόνων από δύσκολες αποστολές, από ευρωλίγκα και πρωταθλητισμό, αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση του Ερυθρού Αστέρα. 

Στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα θα κάνει το ντεμπούτο του στο πάγκο της νέας του ομάδας, που θα είναι η έβδομη της προπονητικής του καριέρας. Τα περισσότερα ένσημα τα έχει "κολλήσει" στη Μπασκόνια (11 σεζόν συνολικά), αλλά έχει δουλέψει και σε άλλους κορυφαίους συλλόγους: Λιμόζ, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Χίμκι, Μπεσίκτας και έχει κατακτήσει 17 τίτλους.