Απίστευτο: Με νοικιασμένο κλιματισμό το Προολυμπιακό στο ΣΕΦ!

Απίστευτο: Με νοικιασμένο κλιματισμό το Προολυμπιακό στο ΣΕΦ!

Νίκος Καλαμπάκας 11:52 - 18.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 18.06.2024

Το ΣΕΦ ανακαινίζεται για τις ανάγκες του Προολυμπιακού τουρνουά όμως οι αλλαγές που θα δούμε στο Φαληρικό Στάδιο δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ...

Το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League ολοκληρώθηκε και πλέον το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο Ολυμπιακός, ήταν αυτό της έδρας του. Η εικόνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δεν είναι αυτή που αρμόζει για ένα γήπεδο ιστορικό, το οποίο φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες μπάσκετ.

Όπως σας έχει ενημερώσει το Sportal, το ΣΕΦ αλλάζει για τις ανάγκες του Προολυμπιακού τουρνουά, ωστόσο οι αλλαγές αυτές είναι οι... βασικές και όχι αυτές που θα το αναδείξουν και πάλι ως ένα από τα κορυφαία της Γηραιάς Ηπείρου.

Η Πολιτεία δείχνει αντανακλαστικά και σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες μπορεί το ΣΕΦ να φιλοξενήσει ένα τουρνουά όπως το Προολυμπιακό. Ομάδες καταξιωμένες όπως η Σλοβενία θα αγωνιστούν εκεί με στόχο να κερδίσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα ήθελε μετά τους αγώνες οι παίκτες να έχουν... χάσει κιλά από τον πολύ ιδρώτα.

Για το λόγο αυτό, το ΣΕΦ αποφάσισε να κάνει αλλαγές, ξεκινώντας από τον κλιματισμό. Ωστόσο, όπως μάθαμε στο Sportal δεν θα είναι μόνιμες, αλλά θα γίνουν για τις ανάγκες του τουρνουά και μόνο. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Μα φυσικά με ενοικιαζόμενο εξοπλισμό!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο νέος κλιματισμός θα παραμείνει στο ΣΕΦ μόνο για τις ανάγκες αυτού του τουρνουά και έπειτα θα επιστραφεί στην εταιρεία που ανήκει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κλιματισμός του ΣΕΦ θα παραμείνει ο ίδιος, με μια συντήρηση σε ένα λεβιτοστάσιο το οποίο λειτουργεί από το πολύ μακρινό 1987! Εδώ βάλτε έναν στερίσκο, διότι ναι μεν η διοίκηση του ΣΕΦ κάνει προσπάθειες να παραμείνει ο εξοπλισμός αυτός και μετά το τουρνουά, όμως μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, μάθαμε ότι θα φτιαχτούν και δύο νέα αποδυτήρια. Ωστόσο και αυτά θα έχουν χρησιμότητα μόνο στο Προολυμπιακό τουρνουά, αφού τα αποδυτήρια του ΣΕΦ είναι ήδη ανακαινισμένα και μάλιστα με έξοδα του Ολυμπιακού! Δηλαδή τα δύο αποδυτήρια που θα φτιαχτούν, θα γίνουν μόνο και μόνο επειδή είναι απαραίτητα όχι για τις ομάδες που θα αγωνίζονται, αλλά για αυτές που θα περιμένουν τη... σειρά τους, αφού στο ΣΕΦ στις αρχές του Ιουλίου θα γίνονται περισσότεροι από ένας αγώνες καθημερινά και οι ομάδες χρειάζονται χώρους!

Ο ανταγωνισμός

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός πήρε το ΟΑΚΑ πλήρως εξυγχρονισμένο και με όλες τις παροχές που κάνουν ευχάριστη τη διαμονή των θεατών του εκεί, ο Ολυμπιακός παραμένει ακόμα άστεγος, αφού το ΣΕΦ δεν του εχει παραχωρηθεί. Αν γίνει τελικά αυτό, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά, το πρόβλημα παραμένει. Το ένα γήπεδο είναι χωρητικότητας περίπου 12.000 θέσεων, ενώ το άλλο 19.000. Στο ένα δεν δουλεύουν ούτε τα air condition, την ώρα που το ΟΑΚΑ πριν παραχωρηθεί ακόμα στον Παναθηναϊκό και ανακαινηθεί, ήταν ένα από τα πλέον σύγχρονα της Ευρώπης. Φυσικά και ο Παναθηναϊκός είχε έξοδα προκειμένου να το φέρει στα μέτρα που θέλει. Ένα παράδειγμα είναι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις που οι πράσινοι πλήρωσαν για να επισκευάσουν.

Εικόνες από το ΟΑΚΑ της νέας εποχής - Το μουσείο του Παναθηναϊκού, οι σουίτες και όλες οι ανέσεις (pics)
EUROLEAGUE

15:28 - 15.05.2024

Εικόνες από το ΟΑΚΑ της νέας εποχής - Το μουσείο του Παναθηναϊκού, οι σουίτες και όλες οι ανέσεις (pics)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επιβραβεύει όλους τους φιλάθλους του με τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2024-25 και έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τις αλλαγές στο ΟΑΚΑ.

Θέλετε να το πάμε κι ένα βήμα παρακάτω; Οι πράσινοι πλέον μπορούν στα έσοδά τους να υπολογίζουν και το ΟΑΚΑ. Μπορούν να έχουν έσοδα από ονοματοδοσία και γενικά έχουν την ευχέρεια να κάνουν πολλά events στο γήπεδό τους και να το μετατρέψουν σε μια πηγή εσόδων.

Συμπερσματικά, το ΣΕΦ μπορεί να ανακαινίζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι ξαφνικά θα δούμε ένα νέα γήπεδο. Οι εργασίες που γίνονται αφορούν συγκεκριμένους χώρους και λειτουργίες. Κάποιες από αυτές έχουν μόνιμο χαρακτήρα, όμως δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του γηπέδου στις ανάγκες του Ολυμπιακού. Απλά θα γίνουν για να μπορεί να είναι το ΣΕΦ λειτουργικό για λίγες μόνο ημέρες. Είναι αυτό το πρόβλημα του Φαληρικού Σταδίου, ή μήπως ήρθε η ώρα για ουσιαστικές αλλαγές;