Γιατί ο Ολυμπιακός «έχασε» τρεις μήνες με τον Φαλ!

Μουστάφα Φαλ

i

© Intime

Γιατί ο Ολυμπιακός «έχασε» τρεις μήνες με τον Φαλ!

Γιάννης Πάλλας 23:43 - 27.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 27.08.2024

Ο Μουσταφά Φαλ δεν είχε την αποθεραπεία που αναμένονταν στο κάταγμα κόπωσης στον τέταρτο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού και όλα είναι πιθανά πλέον για τον Γάλλο σέντερ του Ολυμπιακού, ακόμη και ένα άμεσο χειρουργείο που θα τον κρατήσει εκτός για μεγάλο διάστημα

Από την πρώτη στιγμή που τραυματίστηκε ο Μουσταφά Φαλ και τέθηκε εκτός των playoffs της Stoiximan Basket League στο τέλος του περασμένου Μάη, ο Ολυμπιακός σε συνεννόηση με τον παίκτη και το ιατρικό επιτελείο επέλεξε την αποθεραπεία φορώντας ειδική μπότα για την αποκατάσταση του τραύματος, προκειμένου να αποφευχθεί το χειρουργείο.

Ωστόσο, τρεις ακριβώς μήνες αργότερα και αφού πέρασε όλο το καλοκαίρι και δεν υπήρξε η ανάλογη πρόοδος στην αποθεραπεία του Γάλλου σέντερ το χειρουργείο φαντάζει ως μια αναπόφευκτη λύση.

Ακόμη και αν δεν έχεις στα χέρια σου τα πλήρη αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο αθλητής. Γιατί, πολύ απλά φαίνεται πως είναι στο ίδιο σημείο σε σχέση με τον αρχικό τραυματισμό και δεν έχει επιτευχθεί η ανάλογη πρόοδος, ώστε να μπει στο παρκέ και να ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις, προκειμένου να μετρήσει αντίστροφα για την επανένταξη του στην ομάδα.

Ο Μουσταφά Φαλ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά είναι ο πλέον κομβικός για το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και εκείνος που δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο «ζωγραφιστό» απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Το γνωρίζουν αυτό οι «ερυθρόλευκοι» και πολύ περισσότερο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να διανοηθεί πως θα πορευτεί το επόμενο διάστημα χωρίς τον θηριώδη σέντερ.

Ωστόσο, η πορεία της αποθεραπείας του δεν εξελίχθηκε όπως όλοι θα περίμεναν με συνέπεια να έχει ουσιαστικά χαθεί ένα τρίμηνο και ο παίκτης να μην μπορεί να είναι στη διάθεση του Έλλληνα τεχνικού.

Πολλοί θα πουν αυτή τη στιγμή πως ίσως έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, όμως, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση που θα μπορούσε να παρθεί, καθώς το «νυστέρι» θα τον κρατήσει ένα μεγάλο διάστημα (περίπου 5 μήνες) εκτός δράσης. Γι' αυτό και η αντιμετώπιση του προβλήματος με θεραπεία κρίνεται ως η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Η αποθεραπεία που επιλέχθηκε ήταν η σωστή οδός, προκειμένου να μπορέσει προοδευτικά ο Μουσταφά Φαλ να επανέλθει στους αγωνιστικούς ρυθμούς, όμως τελικά το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε το πλάνο που υπήρχε με αποτέλεσμα πλέον τα πράγματα να έχουν δυσκολέψει αρκετά.

Όταν η αποθεραπεία δεν αποδίδει το χειρουργείο είναι μια εναλλακτική επιλογή που εξετάζεται ήδη από τον Ολυμπιακό, ο οποίος μπορεί να έχει το βάθος και την ποιότητα στη ρακέτα ακόμη και χωρίς να υπολογίζει τον Γάλλο σέντερ, αλλά ο Μουσταφά Φαλ από μόνος του είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά και δεν έχει αντίπαλο στο παιχνίδι «ένας εναντίον ενός» στο «ζωγραφιστό».

Άμεσα αναμένεται να ληφθεί η απόφαση, για το επόμενο βήμα για το οποίο φαίνεται πως υπάρχουν δυο δρόμοι. Είτε το χειρουργείο με τη μακρά αποκατάσταση (περίπου 5 μήνες) που θα τον φέρει στο παρκέ, είτε ένα πρόγραμμμα αποθεραπείας που εμπεριέχει το ρίσκο του να βρεθεί στο ίδιο σημείο μετά από δυο ή τρεις μήνες ο αθλητής. Κάτι που δεν θέλει να σκέφτεται κανείς στον Ολυμπιακό, πόσο μάλιστα ο Μπαρτζώκας, που βλέπει ότι στερείται ένα από τα ισχυρά «όπλα» του για σημαντικό διάστημα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!