Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» κάνει λόγο για... εξαφάνιση του Φασούλα από την κρατική τηλεόραση!

Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» κάνει λόγο για... εξαφάνιση του Φασούλα από την κρατική τηλεόραση!

Sportal newsroom 16:49 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 09.07.2024

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ» για την απουσία του Παναγιώτη Φασούλα από την κρατική τηλεόραση

Σε μια αιχμηρή ανακοίνωση προχώρησε ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» του οποίου ηγείται ο Παναγιώτης Φασούλας με αφορμή την απουσία του όπως επισημαίνετε από την κρατική τηλεόραση, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρόσωπο του στο πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ.

Εκεί, όπου η Εθνική ομάδα «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» όπως εξηγεί «διαμαρτύρεται έντονα για την «εξαφάνιση» του επικεφαλής του, Παναγιώτη Φασούλα, από την κρατική τηλεόραση».

Μάλιστα, εξέδωσε και ανακοίνωση όπου τοποθετείται αιχμηρά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ» αναφέρει:

«Στις μεταδόσεις της κρατικής τηλεόρασης, των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας στο Προολυμπιακού Τουρνουά, οι κάμερες μας έδειξαν -και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά- παλιές δόξες τού αθλήματος, βετεράνους παίκτες που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στο Ελληνικό και Παγκόσμιο μπάσκετ.

Είδαμε -και (δεν) μπορούσε να γίνει διαφορετικά- σε πολλά διαφορετικά πλάνα τον πρόεδρο της ΕΟΚ…

Αλλά -ω του θαύματος- δεν είδαμε σε κανένα πλάνο έναν από τους Legend του αθλήματος, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών, βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987, μέλος της καλύτερης πεντάδας μαζί με το μεγάλο Νίκο Γκάλη, , μέλος της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών της Ελλάδας για 17 χρόνια με 244 συμμετοχές και μέλος του FIBA Hall of Fame, ο οποίος τυγχάνει και μέλος τού Δ.Σ. της ΕΟΚ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας ήταν εκεί, δίπλα στην Εθνική Ομάδα, καλεσμένος από τη ΦΙΜΠΑ. Ήταν στις πρώτες σειρές των καθισμάτων, αλλά φαίνεται ότι ο σκηνοθέτης τής ΕΡΤ είτε δεν τον… είδε, είτε δεν τον… αναγνώρισε.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κρατική τηλεόραση εργαλειοποιείται ενόψει των εκλογών, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κατ’ εντολή ο φακός, που έψαχνε να βρει όποιον είχε έστω κι επιδερμική σχέση με το άθλημα - και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά- αγνόησε μια τόσο μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα.

Αν και είναι περιττό, να σημειώσουμε ότι η διαμαρτυρία μας δεν έχει να κάνει με την ανάγκη του Παναγιώτη Φασούλα για προβολή, άλλωστε είναι από τα πλέον γνωστά άτομα του αθλητικού και όχι μόνο χώρου. Έχει να κάνει με την ισονομία και την ισοπολιτεία, ειδικά όταν πρόκειται για κρατικό κανάλι κι όχι ιδιωτική επιχείρηση.

Καλούμε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, γνωρίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για το άθλημά μας, καλούμε τους συναρμόδιους υπουργούς, καλούμε τον πρόεδρο της ΕΡΤ, να μην επιτρέψουν στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές και να διασφαλίσουν την ισονομία και τις ίσες ευκαιρίες προβολής ενόψει των εκλογών της ΕΟΚ».