Κεμ Μπιρτς: «Κλείνει» στην Φενερμπαχτσέ

Φωτ. IMAGO

Κεμ Μπιρτς: «Κλείνει» στην Φενερμπαχτσέ

Απόστολος Μαυράκης 11:46 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 10.09.2024

Ο τούρκος δημοσιογράφος Γιαγκίζ Σαμπουνκουόγλου, σε σχετική του ανάρτηση στο X αναφέρει πως ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Κεμ Μπιρτς, τα βρήκε σε όλα με την Φενέρ και υπογράφει.

Η Φενερμπαχτσέ είναι έτοιμη να αποχωριστεί τον Λούκα Σάμανιτς και να τον αντικαταστήσει με τον πάλαι πότε ερυθρόλευκο Κεμ Μπιρτς. Αν και ο πρώτος υπέγραψε με τους Τούρκους στις 5 του Αυγούστου, η διοίκηση της Φενέρ φαίνεται να μετανιώνει για αυτήν της την απόφαση, αποδεσμεύοντάς τον από την ομάδα και υπογράφοντας τον Καναδό ψηλό, σύμφωνα πάντα με τον Γιαγκίζ Σαμπουνκουόγλου.

Ο Μπιρτς μέχρι τώρα αγωνιζόταν στην ισπανική Χιρόνα, ενώ από το 2017 έως και το 2023 αγωνιζόταν στο NBA και τους Ορλάντο Μάτζικ, την G-League ομάδα τους, Λέικλαντ Μάτζικ και τους Τορόντο Ράπτορς. Πριν ταξιδέψει για τον μαγικό κόσμο του NBA, ο Μπιρτς αγωνίστηκε την σεζόν 2016-2017 στον Ολυμπιακό έχοντας σε 18,1 λεπτά παιχνιδιού, 7,3 πόντους, 5,6 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ, 1,0 τάπα, και 0,5 κλέψιμο ανά παιχνίδι, σε 37 παιχνίδια του στην Euroleague.

Ο Μπιρτς αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα του Καναδά το περασμένο καλοκαίρι, με περιορισμένη βέβαια συμμετοχή, σημειώνοντας μόλις 13 πόντους σε 4 παιχνίδια. Ο ίδιος στις 28 του Σεπτέμβρη κλείνει τα 32 του χρόνια, ωστόσο παραμένει μια αξιόπιστη λύση στην θέση των 4/5.

Είναι αθλητικός, όχι πάρα πολύ ψηλός (2,06 μ.), αλλά έχει άνοιγμα χεριών 2,13 μέτρα και ψηλό άλμα, κάτι που τον καθιστά έναν πολύ καλό shot-blocker. Ο ενδεχόμενος ερχομός του, έρχεται να καλύψει την έλλειψη αθλητικότητας και ταχύτητας του Νικόλο Μέλι, ενώ μπορεί να αποτελέσει και έναν πολύ καλό rim protector για την τουρκική ομάδα.