Στο Κάουνας το Φενέρ - Μακάμπι έπειτα από αίτημα των Ισραηλινών

Οντέντ Κάτας

Στο Κάουνας το Φενέρ - Μακάμπι έπειτα από αίτημα των Ισραηλινών

Νίκος Καλαμπάκας 16:36 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 17.10.2024

Σε ουδέτερη έδρα θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τη Μακάμπι, όπως αποφασίστηκε από την Euroleague.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023 έχει αναγκάσει πολλές φορές την Euroleague να αλλάξει το καλεντάρι της, κάτι που η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ευρώπη, σκοπεύει να κάνει ξανά.

Στις 29 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μόνο που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη, το Ισραήλ έχει ανοίξει... παρτίδες με όλες τις γειτονικές του χώρες και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Τουρκία.

Οι Τούρκοι έχουν εκφράσει πολλές φορές τους φόβους τους μήπως είναι η επόμενη χώρα που θα της επιτεθεί το Ισραήλ και οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς δεν είναι και οι καλύτερες.

Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μονακό - Πρώτος και καλύτερος ο Ερυθρός Αστέρας
EUROLEAGUE

23:53 - 16.10.2024

Η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μονακό - Πρώτος και καλύτερος ο Ερυθρός Αστέρας

Η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μονακό στο ματς με το οποίο έκλεισε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, έφερε τον Ερυθρό Αστέρα μόνο πρώτο στην κατάταξη.

Υπό το φόβο επεισοδίων λοιπόν, ή ακόμα χειρότερα τρομοκρατικού χτυπήματος, η ομάδα του Ισραήλ είχε κάνει αίτημα ώστε να μην αγωνιστεί στην Τουρκία.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αυτό έγινε αποδεκτό και έτσι η αναμέτρηση αποφσίστηκε να γίνει σε ουδέτερη χώρα και έδρα. Το Κάουνας της Λιθουανίας είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση. Έτσι, η Μακάμπι θα μεταβεί στη χώρα δύο φορές σε διάστημα δύο εβδομάδων, αφού στις 29 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί από τη Φενέρμπαχτσε, ενώ στις 15 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει εκεί τη Ζαλγκίρις.