Επίσημα στη Φενέρμπαχτσε ο Μπιρτς

Κεμ Μπιρτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Επίσημα στη Φενέρμπαχτσε ο Μπιρτς

Ευτυχία Οικονομίδου 11:13 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 13.09.2024

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Κεμ Μπιρτς, τα βρήκε σε όλα με την Φενέρμπαχτσε και υπέγραψε με την τούρκικη ομάδα.

Η Φενέρμπαχτσε ήρθε σε συμφωνία για έναν χρόνο με τον Κεμ Μπιρτς, τ.ον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, όσο επικρατεί... πυρετός στο τουρκικό στρατόπεδο σχετικά με την αποχώρηση του Λούκα Σάμανιτς

Ο 32χρονος σέντερ μέχρι τώρα αγωνιζόταν στην ισπανική Χιρόνα, ενώ από το 2017 έως και το 2023 αγωνιζόταν στο NBA και τους Ορλάντο Μάτζικ, την G-League ομάδα τους, Λέικλαντ Μάτζικ και τους Τορόντο Ράπτορς. Πριν ταξιδέψει για τον μαγικό κόσμο του NBA, ο Μπιρτς αγωνίστηκε την σεζόν 2016-2017 στον Ολυμπιακό έχοντας σε 18,1 λεπτά παιχνιδιού, 7,3 πόντους, 5,6 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ, 1,0 τάπα, και 0,5 κλέψιμο ανά παιχνίδι, σε 37 παιχνίδια του στην Euroleague.

Ο Μπιρτς αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα του Καναδά το περασμένο καλοκαίρι, με περιορισμένη βέβαια συμμετοχή, σημειώνοντας μόλις 13 πόντους σε 4 παιχνίδια. Ο ίδιος στις 28 του Σεπτέμβρη κλείνει τα 32 του χρόνια, ωστόσο παραμένει μια αξιόπιστη λύση στην θέση των 4/5.

Μπορεί η Φενέρ με σχετική ανακοίνωσή της να έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια περί αντικατάστασης του Σάμανιτς γράφοντας: «Ο Λούκα Σάμανιτς βρίσκεται στη χώρα του για προσωπικούς λόγους, με άδεια του συλλόγου, από τις 6 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία παρακαλουθείτε στενά από τους ανθρώπους της ομάδα και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του παίκτη μας, θα παρασχεθούν τις προσεχείς ημέρες» ανέφερε η Φενέρμπαχτσε θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κλείσει όλα τα σενάρια που έπαιζαν τα τελευταία 24ωρα, όσον αφορά τη συνεργασία με τον Σάμανιτς», ωστόσο η συμφωνία με τον Κεμ Μπιρτς ρίχνει κι άλλο... λάδι στη φωτιά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!