Απολογήθηκε ο Χέιζ-Ντέιβις: «Δεν κατάλαβα τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος για όσους είναι Τούρκοι»

Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Απολογήθηκε ο Χέιζ-Ντέιβις: «Δεν κατάλαβα τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος για όσους είναι Τούρκοι»

Ευτυχία Οικονομίδου 20:48 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:48 - 26.09.2024

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις απάντησε στις ποικίλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Τουρκία μετά από ανάρτησή του που αναφερόταν στη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ένα ταξίδι του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις στην Αρμενία ήταν αρκετό για να εξοργίσει τους Τούρκους οπαδούς, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του παίκτη.

Ο φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο του ταξιδιού του επισκέφθηκε το Μουσείο Γενοκτονίας στο Γερεβάν από το οποίο ανάρτησε και μερικά story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Αυτό που προκάλεσε την οργή των Τούρκων που τον ακολουθούν δεν ήταν άλλο από μία φωτογραφία που απεικόνιζε τους Τούρκους που θεωρούνται οι αρχηγοί της εκτέλεσης του σχεδίου της Γενοκτονίας γράφοντας: «Οι ενορχηστρωτές της γενοκτονίας», συνεχίζοντας πώς «ο πόλεμος και η γενοκτονία είναι απίστευτα».

Σάλος στην Τουρκία με ποστάρισμα του Χέιζ-Ντέιβις: «Αυτοί είναι οι ενορχηστρωτές της γενοκτονίας»
EUROLEAGUE

19:54 - 26.09.2024

Σάλος στην Τουρκία με ποστάρισμα του Χέιζ-Ντέιβις: «Αυτοί είναι οι ενορχηστρωτές της γενοκτονίας»

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις βρέθηκε στην Αρμενία και προκάλεσε την οργή των Τούρκων οπαδών με ποστάρισμά του στα social media, οι οποίοι μάλιστα ζητούν και την απομάκρυνσή του.

Όπως θα περίμενε κανείς δημιουργήθηκε σάλος στην Τουρκία και οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε αντέδρασαν έντονα ζητώντας την απομάκρυνση του παίκτη, ο οποίος μπορεί να κατέβασε το ποστάρισμα, ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει με το story να έχει αναπαραχθεί παντού.

Ως αποτέλεσμα, ο Χέιζ-Ντέιβις απολογήθηκε για το εν λόγω συμβάν εξηγώντας ότι δεν γνώριζε τη βαρύτητα που είχε προς την τουρκική πλευρά τονίζοντας τον σεβασμό του προς τη χώρα που τον φιλοξενεί.

Τα τριαντάφυλλα δε «μαραίνονται» ποτέ... (vid)
NBA

17:56 - 26.09.2024

Τα τριαντάφυλλα δε «μαραίνονται» ποτέ... (vid)

Ο Ντέρικ Ρόουζ κρέμασε τα παπούτσια του και αυτό που μένει είναι ένα μεγάλο «what if». Τι θα γινόταν αν δεν είχε τραυματιστεί; Τι θα γινόταν αν δεν χτυπούσε ξανά; Ο πιο αγαπητός παίκτης στο NBA αποσύρθηκε και σε όλους εμάς έχει μπει ένα... σκουπιδάκι στο μάτι.

«Μετά την ανάρτησή μου, έμαθα ότι το θέμα που μοιράστηκα για την Αρμενία και την Τουρκία ήταν πολύ ευαίσθητο. Παρόλο που προσπαθώ να μάθω, δεν τα ξέρω όλα. Θα ήθελα να δηλώσω ότι από την εκτίμηση και τον σεβασμό μου για όσα έχει να μου προσφέρει η Τουρκία προσωπικά και επαγγελματικά, δεν θα επιθυμήσω να δείξω καμία γραπτή, σκόπιμη ή σιωπηρή ασέβεια προς την Τουρκία, την ιστορία της ή τους πολίτες της. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά και μου μιλάνε για αυτό το θέμα θα ξέρουν ότι αυτά που λέω είναι αληθινά και ειλικρινή. Δεν είμαι Τούρκος, οπότε δεν κατάλαβα τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος για όσους είναι Τούρκοι. Ελπίζω αυτό να ξεκαθαρίσει τυχόν παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες σχετικά με αυτά που λέω, τις πράξεις μου και το πιο σημαντικό, τον χαρακτήρα μου. Θα ήθελα να επισημάνω σε όλους όσους προσβάλλονται από αυτή την κατάσταση ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».