Η Φενέρμπαχτσε αποδέσμευσε τον Χαζέλ και πήρε από την Εφές τον Γαζί
i

© Euroleague Basketball

Η Φενέρμπαχτσε αποδέσμευσε τον Χαζέλ και πήρε από την Εφές τον Γαζί

Γιώργος Γαβριλάκης 13:35 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 01.07.2024

Αμέσως μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης του Σεχμούς Χαζέρ, η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε την απόκτηση του Ερτέν Γαζί, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Αναντολού Εφές.

H Φενέμπαχτσε είναι η ομάδα που ανταγωνίζεται τον Ερυθρό Αστέρα για τον... άτυπο τίτλο της πιο «καυτής» και ενεργής ομάδας στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Οι πρωταθλητές της Τουρκίας, έχουν ήδη αποκτήσει τον Ουέιντ Μπόλντουιν και τον Μπόνζι Κόλσον από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τον Νίκολο Μέλι από την Μιλάνο, ενώ έχουν αποχωριστεί παίκτες τους, όπως οι Νικ Καλάθη (Μονακό), Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ολυμπιακός), Γιαμ Μαντάρ (ελεύθερος) και Τζόναθαν Μότλεϊ (Χάποελ Τελ Αβίβ). Τώρα φροντίζουν για τον τούρκικο κορμό τους. Και επειδή έφυγε ο Σεχμούς Χαζέρ, καθώς αποφάσισε πως θέλει να πάει σε μία ομάδα που θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, ήρθε η απόκτηση του Ερτέν Γαζί.

Ο Γαζί (27 χρονός, γκαρντ) λοιπόν, θα είναι ο αντικαταστάτης του Χαζέρ, ο οποίος τη χρονιά που μας πέρασε δεν πήρε ούτε συμμετοχή στην Euroleague, ενώ ο νεοαποκτηθέντας έπαιξε από το 2020 στην Αναντολού Εφές και την σεζόν 2023-24 αγωνίστηκε σε 10 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καταγράφοντας στην στατιστική του μόλις και με τα βίας 0,9 πόντο και 0,4 ασίστ.

Επιπλέον, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται σενάρια στην Κωνσταντινούπολη που αφορούν πιθανή αποδέσμευση του Γιώργου Παπαγιάννη. Κάτι που προς το παρόν βρίσκεται σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά επειδή -ειδικά αυτή τη μεταγραφική περίοδο- είναι διαδοχικά τα «σπασίματα» συμβολαίων και οι μετακινήσεις, ο Έλληνας σέντερ δεν αποκλείεται άμεσα να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.