Με καθυστέρηση ενός χρόνου ο Ζάγκαρς ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Euroleague με την Φενέρμπαχτσε (vid)
i

© imago

Με καθυστέρηση ενός χρόνου ο Ζάγκαρς ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Euroleague με την Φενέρμπαχτσε (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:12 - 04.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:22 - 04.08.2024

Η Φενέρμπαχτσε ενεργοποιεί στον 23χρονο Λετονό γκαρντ, Άρτουρς Ζάγκαρς, τον οποίο είχε αποκτήσει πέρσι, αλλά τον είχε στείλει για μία σεζόν δανεικό στην λιθουανική, Γουλβς.

Στα 22 του χρόνια ο Λετονός γκαρντ, Άρτουρ Ζάγκαρς, με τις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού είχε κάνει αίσθηση και είχε πάρει την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή. Η Φενέρμπαχτσε τον είχε αποκτήσει από την λιθουανική Κενταϊνιάι, αλλά τον έστειλε να αγωνιστεί ως δανεικός για μία σεζόν στην επίσης λιθουανική Γουλβς.

Αν και η χρονιά του περιέλαβε έναν σοβαρό τραυματισμό στο πρώτο του παιχνίδι που τον άφησε εκτός σεζόν, πλέον επιστρέφει στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, που τον ενεργοποιεί για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ζάγκαρς λοιπόν, τη σεζόν 2023-24, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του στο επίπεδο της Euroleague και στα 23 του χρόνια είναι έτοιμος για την σπουδαία ευκαιρία που του παρουσιάζεται ώστε να βρεθεί στην ελίτ. Μέχρι στιγμής πέραν από την Γουλβς και την Κενταϊνιάι, έχει αγωνιστεί στην ισπανική Μπανταλόνα, από την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε την καριέρα του. Στην ομάδα της Καταλονίας ανήκε από το 2017 μέχρι το 2022, αλλά στις τρεις από τις πέντε σεζόν στην Μπανταλόνα είχε αγωνιστεί τις τρεις πάλι ως δανεικός σε μικρότερης δυναμικής ομάδες: Στην ισπανική Πρατ, sτην εσθονική Κάλεβ και sτην γερμανική Μπραουνσβάιγκ.

«Δυνατά» για Σάμανιτς η Φενέρμπαχτσε
EUROLEAGUE

18:12 - 03.08.2024

«Δυνατά» για Σάμανιτς η Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε αναζητεί στην αγορά έναν σέντερ που θα κάνει τη διαφορά, για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, με τον Λούκα Σάμανιτς να είναι μια περίπτωση που έχει ξεχωρίσει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Τώρα, προετοιμάζεται για να ανταποκριθεί στο υψηλότερο των επιπέδων και στις απαιτήσεις που δημιουργούνται από τον κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε μία ομάδα, την Φενέρμπαχτσε, που έχει κάνει σημαντικές μεταγραφές (Ουέιντ Μπάλντουιν, Μπόνζι Κόλσον, Ντέβον Χολ), αλλά έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ ο Νικ Καλάθης και ο Γιώργος Παπαγιάννης, που και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Μονακό.