Η Φενέρμπαχτσε αποχαιρέτησε τον Νικ Καλάθη με ένα μεγάλο «ευχαριστώ για όλα»!

Η Φενέρμπαχτσε αποχαιρέτησε τον Νικ Καλάθη με ένα μεγάλο «ευχαριστώ για όλα»!

Γιώργος Γαβριλάκης 11:58 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 17.06.2024

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί και τυπικά παρελθόν από την Φενέρμπαχτσε που αποχαιρέτησε τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ με επίσημη ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τελικών στο τούρκικο πρωτάθλημα, ο Νικ Καλάθης με την κατάκτηση της Φενέρμπαχτσε έγραψε το τελευταίο του κεφάλαιο στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ και καιρό είχε θεωρηθεί δεδομένη η φυγή του από την Τουρκία, η διοίκηση είχε ενημερωθεί για τις επιλογές του Ελληνοαμερικανού γκαρντ και τώρα που ολοκληρώθηκε και τυπικά η συνεργασία των δύο πλευρών ήρθε και το επίσημο αντίο του συλλόγου.

«Νικ Καλάθη σε ευχαριστούμε», έγραψε απλά λιτά και απέριττα στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (τέως Twitter) η Φενέρμπαχτσε για τον κορυφαίο πασέρ και τον καλύτερο «κλέφτη» στην ιστορία της Euroleague.

Ο 35χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει κατακτήσει μία φορά στην καριέρα του την Euroleague, το 2011 με τον Παναθηναϊκό, ενώ πέραν από τα δύο του χρόνια στο ΝΒΑ (Μέμφις Γκρίζλις 2013-15) έχει παίξει στο κορυφαίο επίπεδο με την Λοκομοτίβ Κουμπάν και την Μπαρτσελόνα. Πλέον ο πιθανότερος προορισμός του θεωρείται το Μονακό.

Στο Πριγκιπάτο έχουν την πρόθεση να τον χτίσουν μία ακόμα πιο ποιοτική περιφέρεια για τη σεζόν 2024-25 και ο Καλάθης υπολογίζεται να μπει στο πλευρό των Μάικ Τζέιμς και τον Ελί Οκόμπο. Άλλωστε, αυτός ήταν που τους απέκλεισε από το Final Four της Euroleague και υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες από τη νέα αγωνιστική σεζόν να τους προστατεύει και όχι να τους... εκτελεί.