H Φενέρμπαχτσε ψάχνει αντικαταστάτη του Ουίλμπεκιν και ο Σέιμπεν Λι είναι ο εκλεκτός!
i

Σέιμπεν Λι / © fiba

H Φενέρμπαχτσε ψάχνει αντικαταστάτη του Ουίλμπεκιν και ο Σέιμπεν Λι είναι ο εκλεκτός!

Γιώργος Γαβριλάκης 15:31 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 05.10.2024

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σκότι Ουίλμπεκιν βγάζει μονομιάς την Φενέρμπαχτσε στην αγορά, ενώ σύμφωνα με το Eurohoops, έχει εντοπιστεί ήδη ο στόχος. Ο τέως NBAer και νυν γκαρντ της Μανίσα, Σέιμπεν Λι, αποτελεί την πρώτη επιλογή του κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ένας αγώνας και μάλιστα ο πρώτος του στην διοργάνωση του Basketball Champions League της FIBA ήταν αρκετός ώστε ο Σέιμπεν Λι της Μανίσα να συγκεντρώσει πάνω του πολλαπλά βλέμματα.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είναι rookie στην Ευρώπη καθώς από το 2020 μέχρι και το καλοκαίρι του 2024 ανήκε σε ομάδες του NBA, στο ντεμπούτο του στο BCL οδήγησε την Μανίσα, που εδρεύει κοντά στη Σμύρνη (λίγο βορειότερα), σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μούρθια. Κατέγραψε στη στατιστική του 36 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Και τώρα, ξαφνικά, δεν αποκλείεται, σε χρόνο-ρεκόρ, να αναβαθμίσει την καριέρα του στην Γηραιά Ήπειρο και να ενταχθεί σχεδόν μονομιάς στην Euroleague.

Αυτή η πιθανότατα έχει προκύψει, σύμφωνα με το Eurohoops, αμέσως μετά τον τραυματισμό του Σκότι Ουίλμπεκιν. Ο σταρ της Φενέρμπαχτσε, υπέστη ρήξη χιαστού κατά τη διάρκεια της εν τέλει νικηφόρας αναμέτρησης της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό (για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague) και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Έτσι προέκυψε η ανάγκη για έξτρα ενίσχυση στη Φενέρμπαχτσε και ο κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι πολύ θετικός στο ενδεχόμενο απόκτηση του Λι.

«Είναι η δεύτερη φορά που μου λέει πώς να κοουτσάρω» - Όλο το story της κόντρας Μπαρτζώκα-Σάρας και πότε συνέβη η πρώτη τους διαμάχη (vid)
EUROLEAGUE

11:13 - 05.10.2024

«Είναι η δεύτερη φορά που μου λέει πώς να κοουτσάρω» - Όλο το story της κόντρας Μπαρτζώκα-Σάρας και πότε συνέβη η πρώτη τους διαμάχη (vid)

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τη μέρα που τσακώθηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αμέσως μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα της Euroleague, θυμήθηκε τι είχε γίνει ανάμεσα τους στις 9 Φεβρουαρίου του 2018. Τότε που ο ένας ήταν στην Ζαλγκίρις και ο άλλος στην Χίμκι...

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμφωνία των τριών πλευρών (του παίκτη, αλλά και της Φενέρ με την Μανίσα για την αγορά) είναι δεδομένη. Ο Σέιμπεν Λι μέχρι να περάσει τον Ατλαντικό είχε αγωνιστεί στο NBA με τρεις ομάδες (Ντιτρόιτ Πίστονς, Φιλαδέλφεια Σίξερς, Φοίνιξ Σανς) και σε σύνολο 134 αγώνων στο κορυφαίο πρωτάθλημα είχε 5,2 πόντους και 2,8 ασίστ μέσο όρο.